Торт Анна Павлова класичний

Як смачно зробити Торт Анна Павлова класичний простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Кілька років на Новий рік готувала ТОРТ “ПАВЛОВА” 🍰 в цьому році правда зробила виняток і замовила асорті тістечок, але Глядачі все одно люблю 🤤 Легкий, повітряний, хрусткий зовні і ніжний усередині, солодкий з легкої ягідної кислинкою.

Інгредієнти

Для меренги:
Білок 4 шт. (яйця С1)🥚
Цукор 220 р
Крохмаль кукурудзяний 10 р
Лимонний сік 5 мл

Для начинки:
Сирний сир 200 р
Вершки 33% 35 мл🥛
Цукрова пудра 30 р
будь-які Ягоди 🍓🫐

Торт Анна Павлова класичний покроковий рецепт

1. Включити духовку на 90°. Білки відокремити від жовтків, помістити білки в чисту суху миску, всипати дрібку цукру і почати збивати на малих обертах. Збивати до пишної піни, поступово збільшуючи оберти. Тонкою цівкою всипати цукор, продовжуючи взбивать.

2. Збивати всього близько 10 хвилин до стійких піків, в перекладі на людську мову це означає, що коли ви піднімете віночок з білкової маси, вона не повинна стікати, а повністю залишитися на віночку. Всипати крохмаль, додати лимонний сік і перемішати лопаткою. На деко покласти пергамент (хороший пергамент на дешевий меренга прилипне), намалювати олівцем коло 18-19 див. Акуратно лопаткою викласти в коло білкову масу. Висота буде приблизно 15-16 см.

3. Лопаткою вирівняти краю і зробити невелике поглиблення в центрі (не до дна, а на 5 см, не більше). Поставити меренгу в нагріту до 90° духовку. Сушити протягом 2 годин, не відкриваючи. Після цього відкрити дверцята духовки і повністю остудити, не вынимая.
4. Для крему збити сирний сир, цукрову пудру і вершки. Коли меренга повністю охолоне, акуратно перекласти її на блюдо. Наповнити кремом і прикрасити ягодами. Торт можна прибрати в холодильник на 2-3 години, але взагалі краще відразу подавати на стіл 🍰

Відео рецепт 👇