Шоколадно-кавовий кекс без яєць на сметані і окропі

Як смачно зробити Шоколадно-кавовий кекс без яєць на сметані і окропі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Молоко – 180г
Соняшникова масло – 75г
Сметана 30% – 100г
Оцет – 10г
Борошно – 240г
Какао – порошок- 75г
Цукор – 200г
Розпушувач – 4г
Сода – 7г
Сіль – 1 щіпка
Окріп – 170г
Розчинна кава – 1ч.л

Ганаш:
Темний шоколад – 150г
Соняшникова олія (без запаху) – 10мл

Шоколадно-кавовий кекс без яєць на сметані і окропі покроковий рецепт

1. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури! У мисці з’єднати молоко, олію, сметану, оцет, перемішати віночком. В отриману масу просіяти борошно і какао порошок, додати цукор, розпушувач, соду і сіль, ще раз перемішати всі венчиком.

2. В окріп додати розчинну каву, перемішати і додати до отриманої масі. Ретельно перемішати до однорідної маси. Форму для випікання змастити вершковим маслом і присипати борошном, влити тісто і відправити в розігріту до 180С духовку. Випікати приблизно 35 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку).

3. Готовність перевіряти дерев’яною шпажкою, вона повинна виходити повністю сухий. Готовий кекс трохи остудити (10-15 хвилин), потім вийняти з форми і дати йому повністю остыть.

4. Для ганаша темний шоколад розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Додати соняшникову олію і перемішати до однорідного стану. Покрити остиглий кекс ганашем і прибрати в холодильник до застигання. Приємного апетиту!

Відео рецепт 👇