Торт-суфле пташине молоко в домашніх умовах

Як зробити Торт-суфле ” пташине молоко в домашніх умовах рецепт простий. Ніжне суфле, просто приховує у роті, вам обов’язково варто його приготувати 😋.

Інгредієнти

Для коржа:
всі продукти кімнатної температури.
🔸Масло – 50 гр.
🔸Цукор – 50 гр.
🔸Яйце З – 1 шт.
🔸Борошно – 75 гр.
🔸Розпушувач – 0.5 ч. л.
🔸Щіпка солі.

Для суфле:
(Всі продукти кімнатної температури)
🔸Агар – 8 гр.
🔸Вода – 140 мл
🔸Масло сливочнок 82.5% – 200 гр.
🔸Згущене молоко – 100 гр.
🔸Яєчний білок – 80 гр (2 шт).
🔸Цукор – 365 гр.

Торт-суфле ” пташине молоко в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Для коржа:
Масло з цукром збити до білої пишної маси. Додаємо яйце, добре перемішуємо. Просіваємо в масляну суміш борошно з розпушувачем і сіллю, перемішуємо. Викладаємо тісто у форму 18 див. Випікаємо в розігрітій до 180 гр., духовці 12-15 хвилин. Бісквіт повністю остудить.
2. Для суфле: Масло і згущене молоко збиваємо до білої пишної маси (5-7 хвилин). Відставляємо в сторону. Агар-агар з’єднати з водою і залишити хвилин на 10-15 для набухання. Потім ставимо на середній вогонь, доводимо до кипіння і додаємо весь цукор. Нагріваємо масу до 116 гр.(5-6 хвилин після закипання).
3. Періодично помішуємо, щоб маса не прилипла до дна. Знімаємо з вогню й даємо охолонути до 80 гр (хвилин 5). Поки маса охолоджується, збиваємо білки до щільних пік. Продовжуючи збивати на середніх оборотах міксера, тонкою цівкою вливаємо наш остиглий сироп, маса сильно збільшиться в об’ємі. Потім частинами додаємо вершковий крем, постійно перемішуючи на низькій швидкості миксера.

4. Як тільки об’єднали обидві маси, готове суфле. Виливаємо на бісквіт і прибираємо в холодильник приблизно на годину. По готовності виймаємо суфле і поливаємо ганашем, для цього нагреваеи 50 мл. вершків, додаємо 100 гр. молочного шоколаду, добре перемішуємо і охолоджуємо до кімнатної температури. Наш смачний тортик готовий. Приємного апетиту!