Цукати з кірок мандарина

Як смачно зробити Цукати з кірок мандарина простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Я готувала цукати зі шкірки мандарина, але можна приготувати і з апельсина. Єдине кип’ятити шкірку апельсина треба побільше, десь 4 рази. Цукати можна використовувати в випічку, як декор, ну або просто пожувати.

Інгредієнти

Шкірка мандарина

Цукати з кірок мандарина покроковий рецепт

1. Шкірку мандарина заливаємо холодною водою і доводимо до кипіння. Варимо після того як закипить 1 хвилину і зливаємо воду. Набираємо ще холодної води і знову доводимо до кипіння і варимо 1 минуту.

2. Зливаємо всю рідину, шкірку кладемо на грати, щоб максимально вода скла! Нарізаємо на соломку і знову кладемо в каструлю. Вливаємо води і всипаємо цукор. У мене було 300 гр. Шкірки мандарина на це кількість знадобиться 300 гр. Цукру і 110 гр. Воды.

3. Доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь на мінімум. Варимо поки рідина не випарується. На це у мене пішло 40-45 хвилин. Цукати розкладаємо на сітку і даємо просохнуть.

Відео рецепт 👇