Італійський торт Кростата з кремом і фруктами

Як зробити смачний Італійський торт Кростата з кремом і фруктами рецепт. Міжнародний День Торта!!! 🍰 Нагадаю вам з цього приводу рецепт самого традиційного італійського торта 😄 Відразу уточню, цієї кількості тесту вистачить на ДВА ✌🏻таких торта-кростаты ))) хоча, з цього тіста можна спекти і міні-тарталетки, і просто печиво… (у холодильнику ❄️ його теж можна зберігати)

Інгредієнти

ТІСТО:
230 г вершкового масла
160 г цукру (дрібного)
70-75 г жовтків (це приблизно 4 шт)
400 г борошна «00»
щіпка солі
цедра лимона

КРЕМ:
500 мл молока
150 г цукру
6 жовтків
25 г кукурудзяного крохмалю
25 г рисового крохмалю (за браком замінити на кукурудзяний)
30 г вершкового масла
стручок ванілі
щіпка солі

Італійський торт Кростата з кремом і фруктами покроковий рецепт

1. ТІСТО:
Масло дістати з холодильника за 5 хв. до приготування (це важливо!) … нарізати невеликими кубиками, додати сіль, мелконатертую цедру 🍋 і збити з цукром (насадка «лист» «К») до об’єднання інгредієнтів, але не даючи маслу втратити свою структуру. Додати в масу жовтки, продовжуючи замішувати до об’єднання. В кінці додати борошно і замішувати до отримання гомогенної маси тіста. (вона збереться в ком) Дістати тісто з миски і дуже швидко, не дозволяючи тесту нагрітися, сформувати з неї брусок, загорнути в плівку і прибрати в холодильник мінімум на 2-3 год, але ще краще на всю ніч! ❗️цієї кількості тесту мені вистачає на ДВІ форми для кростаты діаметром 28 см.
2. КРЕМ:
У каструлю налити молоко, додати насіння ванілі (можна додати і сам стручок, і ще цедру лимона… для додаткового аромату) і нагріти молоко. В окремій мисці віночком розтерти жовтки і цукор. Яєчна маса повинна посвітліти і стати гладкою, без грудочок!! Додати просіяний крохмаль і знову розмішати. Майже коли молоко закипить, влити акуратно через сито в яєчну масу. Ретельно розмішати і повернути все на плиту.
3. Варити крем при постійному помішуванні на слабкому вогні до загусання. З появою перших «бульбочок» і при досягненні кремом температури 85* зняти крем з вогню. Дати крему трохи охолонути (кілька хвилин) і додати вершкове масло. Розмішати до повного розчинення олії, перекласти крем в миску, накрити плівкою в контакті з поверхнею. Повністю остудити в холодильнику. Перед використанням розмішати застиглий крем віночком (або силіконової лопаткою).
4. Перед випічкою кростаты, дістати відлежатися тісто з холодильника, відрізати необхідну кількість і розкачати його в пласт товщиною 5-6 мм. Викласти тісто в підготовлену форму для кростаты/пирога… зверху викласти лист пекарської папери і важель (в моєму випадку, квасоля). Випікати тісто в заздалегідь розігрітій до 180 гр. духовці 10 мин.
5. Потім прибрати пекарську папір з обважнювачем і випікати основу кростаты ще 12-13 хвилин, до золотистого кольору. (як тільки ви знімете папір з поверхні тіста, Вам може здатися, що воно виділило занадто багато масла… Це нормально! При подальшому випіканні все нормалізується) Після цього дістати форму з духовки і повністю остудить.

6. Вже остигнула основу обережно дістати з форми, викласти на сервірувальне блюдо і заповнити вже готовим кремом. 🍓🍑🥝🍓🍑🥝🍓🍑🥝 Підготувати фрукти… вимити….. висушити…. нарізати і укласти поверх крему. Покрити фрукти нейтральною глазур’ю! Вона допоможе зберегти фрукти свіжими і презентабельными.