Десерт ванільне суфле домашнє

Як зробити Десерт ванільне суфле в духовці домашній рецепт простий. Сьогодні пропоную приготувати дуже легкий, ніжний, повітряний десерт – ванільне суфле! За смаком суфле мені нагадало щось між крем-брюле і пломбіром. Загалом, для всіх любителів заварного крему, вам точно сподобається!

Інгредієнти

на 6 стандартних форм для суфле (8х4см):

Жовтки – 80 г (4 шт)
Цукор – 30 г
Борошно – 25 р
Розпушувач – 1 г
Масло вершкове – 35 г
Молоко – 165 р
Ванільний екстракт – 1 ч. л.
Білки яєчні – 130 г (4 шт)
Цукор – 40 г

Десерт ванільне суфле домашнє покроковий рецепт

1. Довести до кипіння молоко, масло і ваніль. Змішати жовтки, половину цукру і борошно з розпушувачем, влити сюди частинами гарячу молочну суміш, помішуючи. Знову повернути в сотейник і варити до загустіння. Через сито перелити в іншу ємність і остудити. Окремо збити білки, поступово підсипаючи половину цукру за 3-4 раза.

2. Збивати до м’яких пік. Підмішати трохи меренги до жовткової суміші лопаткою, потім додати решту. Акуратно перемішати знизу вгору. Формочки змастити вершковим маслом, а потім присипати сахаром.

3. Вилити тісто майже до верху. Випікати при 190С – 10 хвилин, потім при 180С – 5-7 хвилин. Готове суфле посипати цукровою пудрою. З’їсти протягом дня. Приємного!