Яблучно сливовий крамбл пиріг

Яблучно сливовий крамбл пиріг простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

на форму 24-26 см, висота бортів не менше 5 см:

1.5 кг яблук, очищених і нарізаних кубиками 1х1 см
500 г слив, очищеної від кісточок і розрізаними на 4 частини
100 г темного коричневого цукру
½ лимона (сік і дрібно натерта цедра)
1 ч. л. солі
¾ ч. л. меленої кориці
150 г пшеничного борошна вищого сорту
30 г мигдальних пелюсток (бажано)
100 г вершкового масла
2 ч. л. ванільною настойки
2 ч. л. холодної води

Яблучно сливовий крамбл пиріг покроковий рецепт

1. Розігрійте духовку до 205С. Змішайте у великій мисці яблука, сливи, 2 ст. л. цукру, лимонний сік, ½ ч. л. солі і корицю. Перекладіть начинку в форму і утрамбуйте, щоб шар був рівним. Щільно закрийте форму фольгою і поставте на деко. Поставте деко в нижню частину духовки і запікайте 35 хвилин. ⠀
2. Поки начинка запікається, змішайте в мисці борошно, мигдаль, цукор, що залишився і сіль. Розтопіть вершкове масло, додайте в миску разом з ванільною настоянкою і водою. Перемішайте до утворення грудочок. ⠀
3. Дістаньте форму з духовки, акуратно зніміть фольгу і утрамбуйте начинку, щоб до країв форми залишалося не менше 8 мм. Якщо начинка не досить м’яка, знову закрийте форму фольгою і поверніть в духовку на 5-15 хвилин. ⠀
4. Рівномірно розподіліть крихту на начинку, поставте форму на деко та вставте його у верхню частину духовки. Випікайте крамбл 25-35 минут.
5. Крихта стане золотисто-коричневою, і через неї буде пробиватися кипляча начинка. ⠀ Переставте форму на грати і почекайте 45 хвилин, перш ніж подавать.