Бісквітний торт з безе прошарком і кремом по вірменськи

Як смачно зробити Бісквітний торт з безе прошарком і кремом по вірменськи простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Смак дитинства! Дуже смачний торт!

Інгредієнти

📌 Тісто:
✅ 6 жовтків
✅ 200 г цукру
✅ 180 г сметани
✅ 150 г вершкового масла
✅ 2 ст. л какао
✅ 1 ч. л соди
✅ 200 г борошна

📌 Безе:
✅ 6 білків
✅ 300 г цукру
✅ щіпка ваніліну і солі

📌 Крем:
✅ 250 г вершкового масла
✅ 1 банку згущеного молока
✅ ванілін

📌 Глазур:
✅ 3 ст. л сметани
✅ 4 ст. л цукру
✅ 2-3 ст. л какао
✅ 50 г масла

Бісквітний торт з безе прошарком і кремом по вірменськи покроковий рецепт

1. Жовтки збити з цукром до пишної білої маси. Додати вершкове масло і сметану з содою( соду додати в сметану) збити міксером( інгредієнти повинні бути кімнатної температури). Далі додати какао, перемішати і в самому кінці борошно. Тісто поділити на 2 рівні частини і випікати кожну хвилин 15 при 170*

2. Крем: вершкове масло кімнатної температури збити до пишноти, далі тонким струменем влити згущене молоко. В кінці додати ванілін. Безе: до білків додати дрібку солі і тихенько збити на малій швидкості міксера. Далі як тільки утвориться густа піна, почати вводити цукор в 3-4 прийому і трохи ваніліну, збити до глянцевих піків, і обов’язково повинні залишатися на віночку клювики.

3. Викласти на пергамент і сушити в духовці при 70-90* залежить від духовки години 2-3. Я ще трохи безешек окремо отсадила для прикраси. Збираємо тортик: шоколадний корж-крем-безе-крем-корж-безе і зверху посипаємо безе і шоколадною глазур’ю. Змішуємо в сотейнику цукор, какао, сметану і ставимо на вогонь, постійно помішуючи, до розчинення цукру, в кінці додаємо шматочок вершкового масла.

Відео рецепт 👇