Домашній торт Медовик зі сметанним кремом класичний

Домашній торт Медовик зі сметанним кремом класичний простий рецепт. Як приготувати медовик, який вийде з першого разу. Медовик – один з найпопулярніших в Росії тортів. І його рецепт, напевно, знає кожна господиня. Але сьогодні я вирішив поділитися перевіреним рецептом, за яким приготувати медовик вийде навіть у тих, хто ніколи його не готував. Дивіться самі.

Інгредієнти

Тісто.
• Борошно 370 р
• Цукор 100 р
• Вершкове масло 105 р
• Яйця 2 шт.
• Мед 60 р
• Лимонний сік 15 р
• Сода 9 р
• Імбир 2 ч. л.
• Мускатний горіх 1 ч. л.
• Коріандр мелений 1 ч. л.

Крем.
• Сметана 500 г 30% і вище
• Вершки 100 г 30% і вище
• Цукрова пудра 90 р
• Мед або карамель 30 м

Домашній торт Медовик зі сметанним кремом класичний покроковий рецепт

1. Тісто. Цукор відправляю в сотейник з товстим дном і поставити на середній вогонь. У мене суміш тростинного і звичайного цукру. Як тільки цукор придбав карамельний колір і розплавився, знімаю сотейник з вогню. Додаю мед і перемішуємо до повного розчинення. Маса може почати пінитися – це нормально. Сюди ж додаю холодне вершкове масло і перемішую до объединения.

2. Проціджую карамель через сито, щоб позбутися від кристалів цукру. Додаю половину порції борошна і яйця, перемішуємо до однорідності. Вливаю лимонний сік, перемішую. Всипаю залишки борошна, спеції, соду і знову перемішую. Загортаю тісто у харчову плівку і прибираю в холодильник на 30-40 хвилин. Остигле ділю тісто на 10 частин (приблизно на 70-75 г).

3. Кожен шматок тесту розкачую в пласт товщиною приблизно 2 мм. Я буду пекти коржі для форми діаметром 16 див. Наколюю коржі виделкою, щоб вони не здувалися. Випікаю кожен корж приблизно 5 хвилин при 200°С. Відразу після випікання обрізаю коржі з допомогою кольца.

4. Якщо кільця немає, можна вирізати по тарілці. Даю коржам охолонути на решітці. Обрізки не викидаю, а використовую для обсипання медовика. Складаю їх на деко і відправити в духовку на 25-30 хвилин при 130°С. Після цього пробиваю їх у блендері до стану крихти або подрібнюю скалкой.

5. Крем.
Сметану слід заздалегідь відкинути на марлю, щоб позбавитися від зайвої вологи. Всі інгредієнти відправляю в ємність і збиваю міксером до пышности.
6. Далі в каруселі – https://www.instagram.com/p/CjIBXuRt-z6/