Несолодке пісочне тісто на вершковому маслі

Несолодке пісочне тісто на маслі простий рецепт для пирогів. При приготуванні випічки особливу увагу слід приділити тесту, адже для борошняних виробів підійде не будь-яке тісто. Одним з найбільш поширених видів тіста є пісочне.
Воно отримало таку назву через розсипчастою текстури, яка характерна для виробів з пісочного тіста. Така властивість з’явилося з-за високого вмісту жиру і відсутності води ☝🏻

Рецепти пісочного тіста різноманітні і відрізняються складом інгредієнтів. Так, наприклад, можна приготувати пісочне тісто на маргарині або маслі, солодке або несолодке. Ми пропонуємо приготувати несолодке пісочне тісто 😉 Вказану кількість інгредієнтів розрахована на 360 г пісочного тіста.

Інгредієнти

🔸 200 г пшеничного борошна
🔸 100 г вершкового масла
🔸 1 яйце
🔸 ½ ч. л. солі

Харчова цінність на 100 г: 402,3 ккал, б – 8 г, ж – 23 г, в – 40,5 р.

Несолодке пісочне тісто на маслі покроковий рецепт

1. Щоб приготувати пісочне тісто, підготуйте інгредієнти. Заздалегідь охолодіть вершкове масло. Охолоджене масло наріжте дрібними кубиками і викладіть в миску.

2. Сюди ж просійте борошно, додайте сіль і яйце. Швидко замісіть тісто і розкатати його в шар.

3. Одержаний кулю, загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на 15-20 хвилин. Пісочне тісто для пирога, тарти і тарталеток готово.