Шоколадно-горіховий мус з хурми

ШКак зробити околадно горіховий мус з хурми рецепт простий. Без випічки, складнощів, цукру, олії, борошна, одним словом — десерт, з яким впорається навіть дитина! ⠀ А ще це ідеальний варіант десерту після святкового застілля🤫 ⠀ Головне правило — взяти стиглу і солодку хурму, решта все дуже просто! Готуємо! Дочитайте до кінця, дам ще один варіант веганські🙏 ⠀ ⠀ ⠀

Інгредієнти

КБЖУ на 100 гр: 123/10/5/9

(на 2 порції):

▪️М’якоть хурми без шкірки — 200 гр
▪️М’який сир 5% — 170 гр
▪️Какао порошок — 10 гр
▪️Арахісова паста — 10 гр
▪️Кориця — 1/2 ч. л.
▪️Желатин (сила 1200) — 8 гр
+вода для замочування желатину — 48 гр
▪️Молоко будь — 50 гр
▪️Волоський горіх (для прикраси) — 10 гр

Шоколадно-горіховий мус з хурми покроковий рецепт

1. Першим ділом замочити желатин: залити її холодною водою, перемішати і залишити набухати. ⠀ Тим часом хурму очистити від шкірки, кісточок і перекласти м’якоть в глибоку ємність. Додати корицю, какао, арахісову пасту, м’який сир і перебити всю масу блендером в однорідну мус. ⠀
2. Розчинити желатинову масу в гарячому молоці (НЕ киплячому), дати трохи охолонути. ⠀ Потім молоко з желатином перемішати з 1/3 частиною мусу, щоб вирівняти температуру. І вже потім змішати обидві маси в однорідну і розлити по креманкам/склянках. Прибрати в холод буквально на 1-1,5 години. ⠀
3. Нарубати дрібно волоські горіхи, обсмажити їх і прикрасити готовий десерт. Не нехтуйте цим, саме з хрусткими горішками ще вишуканіше! ⠀ Сахзама в цьому десерті теж немає, все вірно, вся солодкість за рахунок медової хурми, однак раджу спробувати масу на смак перед затвердінням і ще підсолодити, якщо захочеться🤫 ⠀
4. Якщо візьмете хороший желатин і все зробите за рецептом, застигне дуже швидко, а текстура вас вразить! ⠀ VEGAN версія без молочки: Замінити м’який сир на кокосовий або соєвий, а желатин на 4 гр агар-агару, який вже прокип’ятити в молоці пару хвилин, остудити і потім вводити в мусс.

Відео рецепт 👇