Банановий хліб в духовці

Як зробити смачний Банановий хліб/кекс/пиріг в духовці рецеп тпростой 🙃🍌🍌🍌 називайте як хочете, головне, що смачно!😋 ⠀ Тут нам навіть не знадобиться міксер, раз, два і в духовку.🙌

Інгредієнти

▪︎переспілі Банани – 3 шт. (2 в тісто + 1)
▪︎Яйця – 3 шт.
▪︎Цукор – 100 р. (кількість цукру можна зменшити або зовсім без нього)
▪︎Ванільний цукор – 10 р.
▪︎Рослинне масло без запаху (у мене оливкова) – 100 мл
▪︎Борошно – 200 р.
▪︎Розпушувач – 10 р.
▪︎Вівсяні пластівці – 1 жменя
▪︎Щіпка солі

Банановий хліб в духовці покроковий рецепт

1. В миску насипаємо цукор, додаємо ванільний цукор, яйця і перемішуємо вінчиком. ⠀ Вливаємо олію і знову перемішуємо (можна сильно не старатися). ⠀ Очищаємо і розминаємо виделкою 2 банана (1 залишаємо) ☝не в рідке пюре, а залишаємо невеликі шматочки 🍌 ⠀ Додаємо розім’яті банани в тісто. ⠀
2. У борошно додаємо розпушувач, невелику щіпку солі і просіваємо всі разом (☝краще частинами). Акуратно вмішуємо силіконової лопаткою (☝сильно не перемішуємо). ⠀ Залишився банан очищаємо і розрізаємо вздовж на 2 частини. ⠀ Пергаментний папір сминаем і злегка змочуємо водой.

3. Простилаем нею форму для випічки (так вона буде, як ганчірочка і легко вляжеться як треба👌), можна ще змастити крапелькою рослинного масла. ⠀ Виливаємо тісто у форму. Зверху кладемо половинки бананчика і присипаємо вівсяними пластівцями. Якщо любите, можна ще посипати зверху корицею. ⠀ Випікаємо в розігрітій до 180°C духовці 40-50 хвилин. ⠀ Аромат просто волшебный.