Печиво їжачки з жолудями

Як смачно зробити Печиво їжачки з жолудями простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Наймиліше і дуже смачне печиво. Готувати його одне задоволення! Просто, швидко і захоплююче! Можна і навіть потрібно готувати разом з дітьми на всі свята. Ідеальна випічка до Нового року. Різдвяна випічка до чаю. Можна подарувати, солодкий подарунок своїми руками. В коробочку оформити, можна разом з шишками. Рецепти шишок є також на моєму каналі. До чаю.Випічка. Печиво Їжачки. Печиво жолуді.

Інгредієнти

На ~ 24 штуки (~600г):

Тісто:
– 90г цукрової пудри
– 1 яйце
– 180г вершкового масла (бажано 82%)
~ 300г борошна
– 1/3 ч. л розпушувача
– по щіпці солі, ваніліну

Для прикраси:
– 60г шоколаду
– 1 ч. л рослинного масла
– кокосова стружка, горіхи

Печиво їжачки з жолудями покроковий рецепт

1. В миску кладу розм’якшене вершкове масло, цукрову пудру, яйце, сіль і ванілін. Збиваю все міксером до пишноти. Поступово всипати борошно, змішану з розпушувачем і замісити м’яке тісто. Прибрати в холодильник на 30 хвилин. Потім розділити на 2 частини. З одного їжачки, з іншого ліпимо жолуді. Вага заготівель 25 р. Кладемо на противень.

2. Випікати в добре розігрітій до 180°С духовці ~ 15-20 хвилин. Час випічки залежить від особливостей вашої духовки. Для прикраси: Шоколадку розтопити на вод. бані або в мікрохвильовій печі. Додати рослинне масло. Нанести шоколад пензликом на остигле печиво. Посипати стружкою і орехами.

3. * Якщо немає шоколадки, можна приготувати шоколадну глазур: 2 ст. л. какао змішати з 2 ст. л. цукру . Потім додати 1 ст. л рослинного масла і 1 ст. л. будь-якої рідини (вода, молоко, сметана). Перемешать.

4. Поставити на повільний вогонь і при постійному помішуванні довести суміш до кипіння. Варити на маленькому вогні 2-3 хвилини до загустіння. Зняти з вогню і остудить.