Медовий торт пряниковий чоловічок з кремом

На 2 медових торта по 850 гр (розмір торта 22 см висота*9 см у ніжках. Донька сказала, що це Прянька (а не Пряник) і ми сміливо зробили їй НАМИСТО! Як зробити смачний Медовий торт пряниковий чоловічок з кремом рецепт простий.

Інгредієнти

Медові коржі
90 гр меду
150 гр цукру
1 чл соди (без гірки)
щіпка солі
120 гр злив. масла
3 шт яєць
400 гр борошна

Крем з маскарпоне
400 гр маскарпоне
130 гр вершків 33%
цедра лимона
ваніль
80 гр цукрової пудри

Лимонне кремю
3 жовтки
80 гр лимонного соку ( це може бути будь-яка кисла ягода наприклад брусниця)
2,5 гр пектину ( в даному разі не важливо якого – nh або яблучний )
30 гр білого шоколаду
90 гр цукру
50 гр вершкового масла

Лохина: 100 гр на 2 чоловічка

Медовий торт пряниковий чоловічок з кремом покроковий рецепт

1. Мед з цукром заварити в каструльці. Додати сіль і соду, маса почне пінитися. Дочекатися яскраво-рудого кольору, зняти з вогню. Додати вершкове масло, розмішати до розчинення Потім додати яйця, змішати до однорідності. Додати борошно і відправити в холодильник на 1 час.
2. Щоб зробити трафарет – вам потрібно на комп’ютер скачати будь-яку вподобану вам картинку наприклад: https://raskrasil.com/wp-content/uploads/Raskrasil.com-Gingerbread-11.jpg. Збільшити її до потрібного розміру Прикласти до екрану аркуш паперу і олівцем обвести по контуру. Без зайвого старання (тиску) – щоб не пошкодити екран ))) Випікаємо в духовці при 170 гр близько 12-13 хвилин . Перед складанням тісто має остыть.

3. Крем з маскарпоне
Все збити міксером до однорідності ( це приблизно 30-40 секунд)/
4. Лимонне кремю. Вичавлюємо сік з лимонів, до нього додаємо жовтки і гарненько розмішуємо до однорідності. Пекатин змішуємо з цукром. Яєчну масу ставимо на плиту і відразу вводимо дощиком в яєчну масу, інтенсивно помішуючи . ( при 40 гр цельсія пектин почне густіти, тому важливо вмішати його ДО цієї температури маси)
5. Після того як суміш почала злегка по-булькивать – заварюємо буквально 20 секунд і знімаємо з плити. Відразу ж переливаємо через ситечко, щоб прибрати можливі згустки. Коли маса охолоне до 50 градусів – вводимо масло кімнатної температури і шоколад, пробиваємо заглибним блендером і ставимо під плівкою “вконтакт” в холодильник для стабілізації хоча б на 4 часа.

6. Збірка торта. Дно 1го пряника змащуємо кремом з маскарпоне, щоб торт не ковзав по підкладці Далі – викладаємо НАМИСТИНАМИ з крему перимет

Відео рецепт 👇