Шоколадний торт з маскарпоне

Завжди для гарного кадру потрібно вишукувати багато реквізиту. Ні! Можна обійтися взагалі без нього. ⠀ 13 вересня починається практичний інтенсив за фуд фотографії. ⠀ Будемо вчитися вибудовувати композиції з мінімальним реквізитом. Як зробити Шоколадний торт з маскарпоне рецепт простий і швидкий. Розповім про особливості зйомки різної випічки – кекси, печиво, торти, тарти, піца, пироги і т. д. Зберігайте і готуйте мій улюблений рецепт шоколадного торта. Це one bowl cake. Всі інгредієнти змішуються в одній мисці. Не потрібно нічого окремо збивати. Шикарний торт можна зробити дуже швидко. ⠀ Шоколадні коржі, ніжні, вологі, не потребують просочення.

Інгредієнти

Інгредієнти для коржів діаметр 18 см (кількість зазначено на один корж, я печу два, потім кожен розрізаю)

олію вершкове – 40 р
борошно – 115 р
какао – порошок- 5 ст. л. (я беру алкалізованний)
цукор – 150 г
яйце – 2 шт
молоко – 100 г
розпушувач – 0,5 ч. л.
сода – 0,5 ч. л.
сіль – щіпка

для крему:
Вершки 33% – 300 г
Маскарпоне – 400 р
Шоколад гіркий – 100 г
Цукрова пудра – 60-100 р
(за смаком)
Ванільний екстракт – 1,5 год л

Шоколадний торт з маскарпоне покроковий рецепт

1. Розігріваємо духовку до 170 С. вистилаємо Форму папером для випічки, боки змащуємо маслом і злегка присипаємо борошном. У великій мисці змішуємо всі сухі інгредієнти – борошно, какао, розпушувач, соду, цукор, сіль. Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовці. Додаємо яйця, масло, молоко, масло в борошняну суміш і розмішуємо до однорідної массы.
2. Виливаємо тісто у форму і випікаємо 30-35 хвилин. Готовий бісквіт охолодити у формі і перекласти на решітку до повного охолодження. Для приготування крему розімніть маскарпоне з допомогою лопатки.
3. Додайте частину вершків, збийте, потім додайте решту вершків, ретельно збийте. Додайте цукрову пудру, ваніль. Шоколад розтопіть, охолодіть і влийте в крем. Розмішайте до однорідної гладкої маси. Зберіть торт, промазуючи коржі кремом, залиште частину крему для вирівнювання торта.