Сирний торт Наполеон ПП з мигдальним молоком

Як зробити Сирний торт Наполеон ПП з мигдальним молоком простий рецепт 🥞 Хоч коржі у цього тортика і не листкові, але він за смаком він дійсно нагадує однойменний торт.

Інгредієнти

(Діаметр – 15 см)

Для тіста:
•Сир 200 гр.
•Масло вершкове – 25 гр.
•Яйце 60 гр.
•Борошно 180 гр. (150 гр. рисової і 30 гр. кукурудзяного)
•Сода – 1/2 ч. л.

Крем:
•Молоко – 300 гр. (у мене мигдальне)
•Крохмаль кукурудзяний – 20 гр.
•Підсолоджувач.
•М’який сир – 320 гр.

Просочення:
•Вода.
•Підсолоджувач.

КБЖУ на 100 гр.:188/10/6,5/22,5.
Вага торта – 820 гр.

Сирний торт Наполеон ПП з мигдальним молоком покроковий рецепт

1. Приготуємо тісто. ⠀ Змішати сир, яйце і розм’якшене вершкове масло. Поступово всипати борошно з содою. ⠀ Добре вимісити тісто, поки воно не стане однорідним, щоб не залишилося грудочок сиру. Тісто довго вийде м’яким і еластичним. ⠀ Прибрати в холодильник на 15-20 хвилин. ⠀
2. Поки тісто відпочиває, можна приготувати заварний крем. ⠀ Змішати мигдальне молоко, крохмаль і підсолоджувач в сотейнику. Поставити на середній вогонь і варити до загустіння (5-10 хвилин) ⠀ Перелити отриману суміш на тарілку, накрити харчовою плівкою в контакт і залишити остигати. ⠀
3. Випікання коржів для торта. ⠀ Тісто розкачати у вигляді ковбаски і розділити на 8 рівних частин. З кожної частини розкачуємо корж і вирізаємо по рівній формі. ⠀ Акуратно перекладаємо коржі на деко з силіконовим килимком і натыкаем їх виделкою. Обрізки також випікаємо – вони знадобляться для обсыпки.
4. Я випікала по 2 коржа. ⠀ Духовку попередньо розігріти до 200 градусів. Випікати до золотистого кольору (10-12 хвилин). ⠀ Для просочення полити коржі (охолоджені) водою з підсолоджувач і залишити на 5 минут.
5. Просочення не шкодуємо, інакше торт вийде сухою. ⠀ Готуємо крем. Заварний крем збиваємо з 200 гр. м’якого сиру. ⠀ Збираємо торт (корж-крем-корж…) і прибираємо в холодильник на 30 минут.
6. Після чого вирівнюємо залишилися м’яким сиром( 120 гр.) і обысыпаем крихтою з обрізків. ⠀ Готово! Обов’язково дайте йому час просочитися, як мінімум 12 годин холодильнике.