Гарбузове мафіни з насінням гарбуза

Як смачно зробити Гарбузове мафіни з насінням гарбуза простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Найніжніші, повітряні. Тануть у роті!! Для мене це найкращий рецепт з гарбузом! Можна приготувати і в пісному веганському варіанті !

Інгредієнти

на 12 великих мафінів або 16 маленьких

Тісто:
420 г гарбузового пюре
120-130 г цукру
120 г рослинного масла
190 г молока (коров’ячого або рослинного)
1 год л ванільного цукру
370 г борошна
3 год л розпушувача
1/4 год л соди
2 год л кориці
Щіпка солі
За бажанням можна цедру апельсина або лимона додати ! Буде смачно!

Посипання
45 г розтопленого вершкового масла (або рослинного)
30 г гарбузового насіння
70-80 г борошна (щоб вийшла крихта)
1-2 ст л цукру
0,5 год л кориці

Гарбузове мафіни з насінням гарбуза покроковий рецепт

1. Готуємо гарбузове пюре: Сиру гарбуз очистіть від шкірки, наріжте на шматочки 2 на 2 см приблизно, викладіть на деко і запечіть в духовці при 180 град близько 30 – 40 хв. Гарбуз має стати мягкой.

2. Далі подрібніть все блендером – пюре готове. Для тіста змішайте все інгредієнти: в кінці всипте соду розпушувач і борошно. Для посипання змішайте борошно, Цукор, масло і гарбузове насіння – перетріть все в крихту. Посипання готова.

3. Формочки змастіть маслом або використовуйте паперові форми для мафінів. Заповніть формочки в повний розмір і зверху посипати і посипкою. Випікати в розігрітій духовці до 180° приблизно 30 35 хвилин до готовности.

4. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою: якщо з центром Афіна вона виходить сухий – значить мафіни готовы.

5. Зверху мафіни я злегка полила згущене молоко Й, але це не обов’язково. Всім приємного апетиту!

Відео рецепт 👇