Японським десертом Моті з рисового борошна

Сьогодні з Вами поділюся японським десертом – Моті. Коли перший раз спробувала Моті, мені дуже сподобався смак. Ще також бачила цей десерт у різних корейських фільмах. Ви теж спробуйте приготувати! Не забудьте підписатися на мій канал! Саме головний інгредієнт – рисова мука. Обов’язково повинна бути клейка рисова мука. Звичайна рисова мука не підходить. Також знадобляться: цукор, соняшникова олія, вода, молоко. І гелевий або сухий барвник. Як зробити Японським десертом Моті з рисового борошна рецепт простий.

Інгредієнти

Для тесту:
Клейка рисова борошно – 160 гр.
Цукор – 35 гр.
Вода – 90 гр.
Молоко – 90 гр.
Соняшникова олія – 20 гр.
Барвник (будь-який) – 1-2 краплі (якщо гелевий, сухий – на кінчику ножа)
Кукурудзяний крохмаль (для посипання столу)

Для начинки:
Сирний сир – 200 гр.
Згущене молоко – 70 гр.
За бажанням:
Ягоди
Нутелла

Японським десертом Моті з рисового борошна покроковий рецепт

1. Почнемо готувати тісто. Для цього в посудину наливаємо воду і молоко. Кладемо цукор і добре перемішуємо. Досить 1-2 краплі барвника. Якщо у вас сухий барвник, то досить барвника на кінчику ножа. Ще раз перемішуємо. Я вибрала фіолетовий колір. Ви можете вибрати свій улюблений колір. Наливаємо олію і перемішуємо. Тепер кладемо повністю рисову муку і добре все перемішуємо. У нас вийшло рідке тесто.

2. Накриваємо харчовою плівкою. Робимо дірочки за допомогою ножа, щоб проходило повітря. Зараз ми поставимо в мікрохвильову піч. Ставимо в мікрохвильову піч на 2-3 хвилини. І наше тісто буде готове в мікрохвильовій печі. Як дістала з мікрохвильової печі, я перемішала. Повинно вийде липким, як тісто. І повинно прилипати до рук. Якщо у Вас вийшло рідкуватим, то можна ще поставити в мікрохвильову піч на кілька секунд. Тісто дамо повністю остыть.

3. Поки що готуємо начинку. Нам знадобляться: сирний сир, згущене молоко, на свій розсуд, можете використовувати ягоди або нутелла. У сирний сир кладемо згущене молоко і добре перемішуємо міксером. Наш крем готовий. Поки що ставимо в холодильник. Зараз ми будемо катати тісто і поділимо на кілька частин. Для цього стіл посипаючи крохмалем. Тому що тісто дуже липке. У мене кукурудзяний крохмаль, тому що він дає хороший вкус.

4. Обвалюємо тісто в кукурудзяному крохмалі і ділимо на кілька частин. Тісто поділила на 6-7 частин. У мене вийдуть великі Моті. На свій розсуд, ви можете поділити на 10 частин і у Вас маленькі Моті. Кожну частину робимо круглої. Беремо кожен кульку і обсипаємо крохмалем, щоб не прилипав. І розкачуємо тісто. Дуже тонко не розкатуєте. Коли покладіть крем, то тісто може порватися. Досить середня товщина 1-1,5 мм.

5. Щоб легше працювати з кремом, я поклала його в кондитерський мішок, але це не обов’язково. Тепер змащуємо кремом і в центр кладемо ягоди. Ви можете покласти банан, полуницю або малину на свій розсуд. Загортаємо Моті, як показано на відео. Повинно вийде як кулька. Ось такий Моті у нас вийшов. В тарілці обвалюємо в крохмалі, щоб не прилипав. Чесно кажучи, мені сподобався Моті з нутеллою, ніж з ягодами. Потім Моті поставте в холодильник на 2-3 години. Зручно їсти і тримати форму.