Відкритий пиріг з ягодами з дріжджового тіста

Як зробити відкритий пиріг з ягодами з дріжджового тіста рецепт простий. Пиріг з ягодами з дріжджового тіста. Дуже смачний, повітряний, не черствіє після холодильника, і з насолодою уплетается з молоком або чаєм.

Інгредієнти

(пиріг великий d30 см):

Борошно 400 р. + 50 р. при замісі
Сіль 0,5 ч. л.
Дріжджів 1 ч. л. з гіркою (5 р. )
Ванілін щіпка
Цукор 2-3 ст. л. з гіркою
Молоко 100 мл
Гаряча вода 100 мл (змішуємо з молоком)
Яйце 1 шт. (половина в тісто, половина на змазування пирога)
Рослинна олія 2,5-3 ст. л.

Начинка:
Ягоди 2 склянки (500 мл)
Крохмаль кукурудзяний 2 ч. л. + 1 ч. л.
Цукор 1 стакан 200 мл

Відкритий пиріг з ягодами з дріжджового тіста покроковий рецепт

1. Для тіста спочатку змішуємо всі сухі інгредієнти, робимо поглиблення і додаємо рідкі. Перемішуємо, отримуємо досить липке тісто. Необхідно додати ще приблизно 50 г борошна і замісити м’яке тісто. Місити краще хвилин п’ять на припыленной борошном поверхні. Поступово воно перестане липнути до рук. Округляємо, перекладаємо в миску, змащену маслом, накриваємо плівкою і ставимо в тепле місце на підйом на 1-1,5 часа.

2. Ягоди промиваємо, обсушуємо, додаємо крохмаль і цукор. У мене була квашена брусниця, її я поєднала з більш нейтральною чорницею, вийшло дуже смачна солодка начинка. Тісто замішуємо пару хвилин і поділяємо приблизно на 1/3 і 2/3. З більшої частини буде основа, з меншою украшение.
3. Спочатку зробимо основу, другий шматочок округляємо і прибираємо під плівку. ⠀ Розкачуємо цілий пласт діаметром приблизно 30 см, товщиною 1-1,5 див Розгортати краще відразу на пергаменті, його злегка припыляем борошном. ⠀ На основу для пирога висипаємо 1 ч. л. крохмалю і викладаємо начинку, відступаючи від краю див. 2-3.

4. Залишився куля ділимо приблизно навпіл, для решітки та бортика. ⠀ Ґрати викладаємо як показано на відео. Край змащуємо водою, накладаємо бортик, можна трохи прищипнути. ⠀ Змащуємо залишилися яйцем, акуратно проходимся пензлем по тесту, не зачіпаючи начинку.

5. Випікаємо при 180° с 20-25 хвилин. Орієнтуйтеся на свою духовку, верх повинен підрум’янитися, можна перевірити зубочисткою або акуратно заглянути під низ пирога. ⠀ Виходить дуже ароматний, солодкий, неймовірно м’який пиріг (навіть через кілька днів)!