Медовий пиріг Гордона Рамзі

Як смачно зробити Медовий пиріг Гордона Рамзі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Стільникова іриска:
2 чашки (400 г) цукру
½ чашки (164 г) світлого кукурудзяного сиропу
2 столові ложки (50 г) меду
¼ склянки (56 мл) води
2 чайні ложки (8 мл) ванілі
1 столова ложка (20 г) просіяної харчової соди
Листкова сіль для гарніру

Стільниковий пиріг:
1 чашка (200 г) цукрового піску
1 чашка (235 мл) гарячої води
1 чашка + 2 ½ столові ложки (160 г) хлібної борошна
¾ чайної ложки (3 г) розпушувача
¾ чайної ложки (5 г) харчової соди
⅓ чашка + 1 їдальня ложка (125 г) згущеного молока з цукром
4 столові ложки (60 г) несолоного вершкового масла, розтопленого і охолодженого
5 яєць
2 чайні ложки ванільного екстракту

Збиті вершки з медом:
½ склянки жирних холодних вершків
1 столова ложка меду
Крихітна щіпка кошерної солі

Медовий пиріг Гордона Рамзі покроковий рецепт

1. Приготуйте стільниковий іриску: форму для випічки розміром 9 х 9 дюймів застеліть пергаментним папером. У великій каструлі на середньому вогні, додайте цукор, кукурудзяний сироп, мед і воду. Перемішайте до однорідності, потім прикріпіть термометр для цукерок до стінки каструлі (або приготуйте термометр для миттєвого зчитування)..Не помішуючи, дайте суміші закипіти, поки вона не досягне температури 300F (150C), близько 5 хвилин. Зніміть сковороду з вогню і додайте ваніль і харчову соду.
2. Швидко і обережно збийте, щоб змішати – при цьому суміш буде швидко пузиритися і розширюватися. Не перемішуйте занадто довго, всього близько 5 секунд, щоб не викачати суміш. З допомогою лопаточки акуратно перекладіть суміш у підготовлену форму для випічки, потім злегка посипте сіллю. Залиште лист в незайманому стані, щоб він повністю охолов і застиг, приблизно на 2 години. Після застигання зніміть з іриски пергаментний папір і розламайте її між долонями (або використовуйте рукоятку ножа), щоб розламати на великі куски.
3. Продовжуйте розламувати його на невеликі шматочки, залишаючи за собою ті маленькі шматочки, які теж відламуються. Зберігати в герметичному контейнері до 5 днів. Приготуйте медовий пиріг: Приготуйте крижану баню. Покладіть цукор в каструлю середнього розміру на середньо-слабкий вогонь. Струсніть каструлю, щоб висипати цукор, потім не торкайтеся до нього, дайте цукру розтанути і карамелизоваться. Це може зайняти деякий час, тому наберіться терпіння, до 10-15 минут.
4. Як тільки весь цукор розчиниться і придбає бурштиновий колір, додайте половину гарячої води і ретельно перемішайте, так як цукор буде пузиритися і плюватися. Додайте воду, що залишилася і перемішайте до однорідності. Перекладіть в миску і поставте її на крижану баню для швидкого охолодження. У мисці середнього розміру змішайте борошно для випічки, розпушувач і соду, потім відкладіть в сторону. В іншій мисці середнього розміру збийте яйця і ванільний екстракт. Додайте згущене молоко і збийте до однорідності. Просійте в борошняну суміш, потім збийте до отримання однорідної маси, а потім додайте розтоплене вершкове масло.
5. Влийте охолоджений цукровий сироп і збийте до однорідної маси. Процідіть суміш в чисту миску, потім накрийте і залиште при кімнатній температурі на 1 годину. Після закінчення години розігрійте духовку до 180 градусів. Застеліть пергаментним папером круглу форму для кексу діаметром 8 дюймів (20 см) і змастіть пергамент і стінки форми; відкладіть в сторону. Коли тісто відстоїться, знову збийте вінчиком, щоб перемішати і вилити в підготовлену форму для кексу. Випікайте близько 30-35 хвилин, поки корж не перестане бути опуклим в центрі, а верх не придбає куполоподібний темно-золотисто-коричневий цвет.
6. Тестер для торта або зубочистка повинні вийти чистими. Повністю остудіть пиріг, перш ніж перевертати форму для вилучення. Поки торт остигає, приготуйте медові збиті вершки: помістіть всі інгредієнти в миску середнього розміру і збивайте до м’яких піків, приблизно 1-2 хвилини ручним міксером або 3-5 хвилин вручную.
7. Зберігати в холодильнику до готовності до вживання, не більше 1-2 годин. Як тільки пиріг охолоне, наріжте його шматочками і подавайте, посипавши ложкою збитих медових вершків і посипати крихтами іриски. Залишки можна зберігати при кімнатній температурі в герметичному контейнері до 5 дней.
8. ПРИМІТКА ДО РЕЦЕПТОМ: Для приготування стільникового іриски обов’язково використовуйте досить велику каструлю, так як при додаванні харчової соди маса збільшиться майже у три раза.
9. Поради: Для більш ефектного оформлення переверніть торт вверх дном після того, як він охолоне, і за допомогою гострого ножа обріжте його приблизно на ⅛ дюйма, щоб вийшов стільниковий візерунок. Змішайте трохи згущеного молока з цукром з звичайним молоком або водою і збийте, щоб вийшла тонка глазурь.
10. З допомогою кондитерської пензлика нанесіть тонкий шар глазурі на верх торта, дозволяючи їй просочуватися в крихітні отвори. Дайте настоятися кілька хвилин перед подачею на стол.