Повітряна турецька булочка Ачма

Як смачно зробити Повітряна турецька булочка Ачма простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

1 стакан теплого молока
1 склянку теплої води
42 гр. свіжих дріжджів
2 столові ложки цукрового піску
Підлогу склянки рослинного масла
2 яйця (жовтки для змащування)
1 чайна ложка солі
Борошна приблизно 4-4,5 склянки

Для змазування:
150 г розм’якшеного вершкового масла кімнатної температури

Додатково:
Яєчні жовтки
1 чайна ложка рослинного масла
1 чайна ложка патоки (можна і без)

Повітряна турецька булочка Ачма покроковий рецепт

1. Перемішати молоко, воду і дріжджі. Потім, додати цукровий пісок, залишити на 15 хвилин. Після, додати масло, яєчні білки і сіль. Потроху додаючи борошно замісити м’яке тесто.

2. Накрити і залишити підніматися. Після, трохи розтягнути тісто, сказати вершковим маслом. Потім, скласти як на відео, змащуючи кожен раз. Ще раз раскать і нарізати на полоски.

3. Надати форму і викласти на деко. Змішати жовтки, масло і патоку. Змастити, готувати в духовці при 190 градусах до золотистого цвета.

Відео рецепт 👇