Пиріг з яблуками і штройзелем

Як смачно зробити Пиріг з яблуками і штройзелем простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Тісто:
3 яйця
щіпка солі
100 г цукру
150 мл рослинного масла (у т. ч. 25 г розтопленого вершкового)
150 г натурального йогурту
300 г борошна
2 ч. л. розпушувача

Начинка:
3 яблука 370 р
кориця за смаком

Штройзель:
75 г борошна
50 г цукру
1 пакетик ванільного цукру
50 г вершкового масла

Пиріг з яблуками і штройзелем покроковий рецепт

1. Збити яйця з цукром, сіллю, ванільним цукром в пишну світлу масу. Додати масло, збити. Додати йогурт, збити. Всипати борошно і розпушувач, коротко збити на найнижчих оборотах в однорідну масу. Тісто консистенції кексового, рідкувате. Влити тісто в підготовлену форму діаметром 26 см (я протерла рослинним маслом силіконову форму), разровнять.
2. Яблука розрізати вздовж на 4 частини. Видалити серцевину, очистити, нарізати кубиками (приблизно як на олів’є). Рівномірно викласти яблука на тісто, посипати корицею. Для штройзеля змішати в мисці борошно, цукор, ванільний сахар.
3. Масло натерти на крупній тертці, занурюючи в борошно. Переробити сместь в крихту. Посипати штройзелем яблоки.

4. Випікати в попередньо розігрітій до 180 °С (конвекція 160 °С) духовці до рум’яного кольору хвилин 40-50. Витягти з форми через 15 хвилин і повністю остудити. Я подавала зі збитими сливками.