Торт Безе Політ домашній з заварним кремом масляним

Сьогодні приготуємо торт з Радянської класики – Політ. Торт складається з хрусткого безе з горішками і шовкового масляного заварного крему. Цей торт для ласунів )) Як зробити Торт Безе Політ домашній з заварним кремом масляним рецепт простий.

Інгредієнти

на торт 18 см

цукор 280 р
білки 170 г (кімн темп)
горіхи 150 г

крем:
молоко 125 р
цукор 130 р
жовток 2 шт
ванільна паста 1 ч. л/ванільний цукор 10 р
вершкове масло 200 г
коньяк 1 ст. л за бажанням
(какао 1 ч. л)

Торт Безе Політ домашній з заварним кремом масляним покроковий рецепт

1. Коржі. Горіхи обсмажити на сухій сковороді і очистити від шкірки, якщо потрібно. Подрібнити в процесорі(не дуже дрібно). Білки збити на середній швидкості до великих бульбашок. Потім поступово всипати цукор і збільшити швидкість. Збивати білки до стійких піків (цукор повинен розчинитися).

Всипати горіхи і акуратно перемішати кілька рухів. Перекласти масу на деко, застелене пергаментом. Повинно вийти 2 коржа діаметром 18 см і трохи безе для обсипання торта. Коржі сушити в духовці при температурі 100 градусів 3-3,5 години до повного высыхания.

2. Крем. Змішати цукор, жовтки, ваніль і трохи молока (від загальної кількості). Інше молоко довести до кипіння і при постійному помішуванні влити до решти інгредієнтів. Повернути суміш в сотейник і на повільному вогні варити до появи перших бульбашок, при цьому необхідно постійно помішувати масу.

Потім зняти з вогню, накрити плівкою в контакт до поверхні і повністю остудити. Після охолодження можна поставити ненадовго в холодильник. Вершкове масло кімнатної температури збивати кілька хвилин до пишноти, потім поступово влити заварний крем. За бажанням можна додати коньяк. Якщо хочете прикрасити торт шоколадним кремом, то відкладіть 2-3 ст. л білого крему і додайте 1 ч. л какао.

3. Збірка. Корж-крем-корж. Далі змастити весь торт залишками крему і обсипати подрібненим безе.