Новорічне імбирне печиво

Як смачно зробити Новорічне імбирне печиво простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Найпростіший і доступний рецепт, яким я довіряю вже багато-багато років❤️🙌🏻 Печиво можна не тільки подавати до чаю, але і… 🎁дарувати в якості подарунка рідним і близьким, упакувавши його в красиві коробочки і перев’язавши прикрашеними стрічками 🎁прикрасити ними ялинку🎄
Для цього потрібно перед випічкою просто зробити невеликі отвори у верхній частині печива! А коли воно буде готове – просмикнути крізь дірочки стрічки! Я кожен рік, до свого першого декрету, пекла такі печива, вішала їх на ялинку у своїй приймальні і пригощала співробітників робіт.
Печиво виходить неймовірно смачним, ароматним, розсипчастим і таким святковим! До речі, можна зберігати до 3 тижнів у щільно закритому контейнері. А як приємно робити такі печенюшки разом з дітьми! Такий спільний працю не тільки об’єднує, але і приносить багато радості всій родині🤗

Інгредієнти

Тісто:
1. Борошно – 175 гр
2. Імбир мелений – 1 ч. л
3. Кориця або мускатний горіх (за бажанням) – 1 ч. л
4. Сіль – щіпка
5. Сода – 1/4 ч. л
6. Жовток – 1 шт
7. Масло вершкове – 65 гр
8. Цукрова пудра – 75 гр
9. Мед – 2 ст. л

Для прикраси:
1. Білий шоколад – 100 гр
2. Кукурудзяні пластівці та/або рубані горіхи – 50 гр – за бажанням

Новорічне імбирне печиво покроковий рецепт

1. Просіяти борошно в миску, додати всі сухі інгредієнти і ретельно перемішати. Дрібно порубати гострим ножем крижане масло і додати до сухої суміші. Дуже швидко перетерти тісто між пальцями до стану крихти так, щоб масло не встиг розтанути. Додати в миску цукрову пудру, мед і жовток, ретельно перемешать.
2. Готове тісто скачати в кулю, обернути харчовою плівкою і прибрати в холодильник мінімум на годину. Дістати тісто і розкачати пласт товщиною 5-7 мм Вирізати формочками печиво і дуже швидко, щоб тісто не встиг розтанути, викласти його на деко, застелене пергаментом.
3. Випікати при 170° хвилин 8-10, як тільки печиво підрум’яниться – можна діставати. Остудити на решітці і прикрасити, для цього: – Розтопити плитку шоколаду на «водяній бані», перелити в кондитерський мішок і відрізати куточок, діаметром 1-2 мм.
4. – Намалювати святкові візерунки. – Поки шоколад не застиг, зверху посипати меленими горішками або кукурудзяними хлопьями.