Тістечко Арахіс Вишня

Тістечко “Арахіс-вишня”🍒🥜 У мене для вас сьогодні дещо дуже цікаве! Ніжна карамельно-арахісова тарталетка з легким мусом всередині, арахісовим бісквітом і рідким вишневим центром у вигляді арахісу🔥Схоже? На цей десерт мене надихнула форма “Тюльпан” (Артикул: 12740), тому що нагадала зовсім не квітка, а ядерце арахісу)) Вийшло так смачно, ви просто зобов’язані це приготувати! Нехай вас не лякає об’ємне опис😉

Інгредієнти

🥜Пісочне тісто:
Вершкове масло 90 р
Цукрова пудра 50 р. Артикул: 3029
Борошно 200 г
Арахісова борошно 25 р. Артикул: 9571
Яйце 43 р

🥜Арахісовий бісквіт:
Цукор (1) 90 р
Яйця 56 р
Цукрова пудра 18 р. Артикул: 3029
Арахісова борошно 140 р. Артикул: 9571
Сіль 0.5 р
Борошно 39 р
Розпушувач 2 р. Артикул: 7062
Білок 94 р
Вершкове масло 80 г
Цукор (2) 14 р

🍒Начинка:
Вишня без кісточок 150 г
Цукрова пудра 50 г
Кукурудзяний крохмаль 20 р. Артикул: 6364

🥜Мус:
Карамельний шоколад 150 р. Артикул: 9533
Вершки 33% 200 р. Артикул: 11895
Желатин 10 р. Артикул: 6359
Молоко 100 р
Арахісова паста 20 р. Артикул: 11885

🥜Глазур:
Карамельний шоколад 200 г
Рослинне масло без запаху 30 м

Тістечко Арахіс Вишня покроковий рецепт

1. Пісочне тісто:
1. Крижане вершкове масло порубаєте.
2. Збийте масло в міксері разом з борошном, арахісової борошном і цукровою пудрою.
3. Додайте яйце.
4. Отриману масу вимішуйте на столі пару хвилин до тих пір, поки воно не збереться в кулю (довго не місіть, щоб тісто не перегрівся).
5. Розкачайте між двох аркушів пергаменту.
6. Приберіть в холодильник на пару годин.
7. Потім зробіть з допомогою круглої вирубки (діаметр 10 см) краю майбутнього арахісу, а відстань між ними проріжте звичайним ножем.
8. Накрийте заготівлею 2 силіконові півсфери (Артикул: 4595).
Щоб серединка не просідала, між півсферами покладіть згорнутий в трубочку шматочок пергаменту для випічки.
9. Надайте тесту потрібну форму.
10. За допомогою дерев’яної палички або ложки створіть візерунок як у арахісової шкарлупки.
11. Випікайте 15-20 хвилин при 180 градусах до золотистого кольору.
12. Остудіть.
2. Арахісовий бісквіт:
1. Духовку розігрійте до 180 градусів.
2. Збийте яйця з цукром (1) і цукровою пудрою до білого.
3. Додайте борошно арахісову і пшеничну, розпушувач і сіль.
4. Вершкове масло розтопіть, додайте в тісто.
5. Збийте білки з цукром (2).
6. У кілька прийомів введіть в тісто.
7. Розподіліть по килимку шаром 1 див.
8. Випікайте 10-15 хвилин до золотистого кольору.
9. Виріжте з готового тіста кружечки, трохи менше діаметра формы.
3. Начинка:
1. Вишню змішати в сотейнику з крохмалем і пудрою.
2. Після того, як вишня дасть сік, нагріти до закипання і проварити кілька хвилин.
3. Остудити в холодильнике.
4. Мус:
1. Желатин замочити в крижаній воді.
2. Молоко нагріти з арахісової пастою в сотейнику до кипіння.
3. Зняти з вогню, розпустити в молоці набряклий желатин.
4. Вилити на шоколад (через сито), почекати пару хвилин. Перемішати.
5. Вершки збити до консистенції підталого морозива.
6. Акуратно ввести вершки, перемішуючи знизу вгору.
7. Заповнити мусом формочки (Тюльпан, артикул: 12740), заморозити.
8. Залишився мус перелити, в кондитерський мешок.
5. Глазур:
Шоколад розтопити, додати рослинне масло.

6. 🥜Складання:
1. Заморожений мус занурити в глазур, дати застигнути.
2. Тарталетку змастити глазур’ю всередині, щоб вона не розмокла. І зовні для блиску і однорідності кольору.
2. Відсадити з кондитерського мішка мус в тарталетку.
3. В середину викласти вишневу начинку.
4. Закрити мусом.
5. Бісквіт втопити в мусі, розрівняти, заморозити. (Не забудьте залишити половину тарталеток порожніми, вони потрібні для того, щоб закрити горіх!!)
6. Викласти глазурований мус на тарталетку.
7. Зверху закрити іншою половинкою пісочної шкаралупи.

Десерт не простий, але він того вартий!

Відео рецепт 👇