Ягідний крамбл пиріг

Ягідний крамбл пиріг простий рецепт. Без перебільшень, це просто шикарний рецепт. Кількість цукру можна трохи зменшити, але мені сподобався саме такий варіант. Солодке тісто і зверху ягідна кислинка. Ідеально подати крамбл з кулькою морозива або збитими вершками. У мене були збиті вершки. Це просто щось неймовірне, обов’язково приготуйте 😍⠀

Інгредієнти

Тісто ⠀
■ 400 г борошна⠀
■ щіпка солі⠀
■ 100 г цукру (можна трохи менше за смаком)⠀
■ ванілін ⠀
■ 1 ч л розпушувача⠀
■ 2 яйця⠀
■ 250 г охолодженого вершкового масла 82,5%⠀

Ягідна начинка⠀
■ 400-500 г заморожених/свіжих ягід (у мене заморожені – фруктова суміш, малина і вишня) ⠀
■ 3 ст л крохмалю⠀
■ 100 г цукру (за смаком) ⠀

Для подачі⠀
■ морозиво або збиті вершки жирні

Ягідний крамбл пиріг покроковий рецепт

1. Для тіста змішати всі сухі інгредієнти віночком. Додати яйця і натерте вершкове масло, все перетерти руками і зібрати тісто в кулю. Розділити на дві нерівні частини, одна побільше. ⠀ ⠀ Готуємо начинку: ягоди змішуємо з крохмалем. ⠀ ⠀

2. Більшу частину тіста розподіляємо по формі. Зверху ягоди, за бажанням посипаємо цукром. Зверху з другої частини тесту відщипуємо невеликі шматочки поверх пирога. ⠀ ⠀

3. Випікаємо в попередньо розігрітій до 180′ духовці 30-35 хвилин. Півгодини остуджуємо, потім нарізаємо і подаємо з морозивом або збитими жирними вершками. ⠀ Приємного апетиту!

Відео рецепт 👇