Шоколадні тістечка з абрикосовим джемом

Як зробити Шоколадні тістечка з абрикосовим джемом рецепт простий. Ну що друзі, хоч і дуже повільно, але все ж я відновлююся від постковидного синдрому. І вже частіше мені хочеться приготувати щось смачненьке і цікаве. Як, наприклад, ці шоколадні , тістечка. Ммм… впевнена, вони підкорять ваше серце, особливо, якщо ви шокоголик.

Інгредієнти

Для тесту:
Яйця-6 шт.
Цукор-130г
Вершкове масло-130г
Темний/гіркий шоколад-100г
Мигдальна борошно-150г
Борошно-30г
Ванільний цукор-й пакетик
Кава розчинна-1ст.л.

Для прошарку:
Абрикосовий джем-150г
Амаретто-2ст.л.(за бажанням)

Для глазурі:
Темний/гіркий шоколад-80г
Вершки 33%-60г
Вершкове масло-10г

Шоколадні тістечка з абрикосовим джемом покроковий рецепт

1. Шоколад розтоплюємо імпульсами в мікрохвильовці, даємо трохи охолонути. Яйця поділяємо на білки і жовтки. Білки збиваємо з дрібкою солі і відставляємо в сторону. Розм’якшене масло збиваємо з цукром і ванільним сахаром.
2. Вводимо жовтки і шоколад і продовжуємо збивання. В кінці вводимо мигдалеву борошно, кава, просіяне пшеничне борошно і перемішуємо. Поступово частинами вводимо збиті білки і акуратно перемішуємо знизу-вгору, щоб маса не втрачала обсяг. Дно форми вистилаємо пергаментом (якщо форма силіконова робити цього не потрібно).
3. Бортики змащуємо вершковим маслом і обсипаємо панірувальними сухарями. Рівномірно розподіляємо тісто по формі. У мене була 24*24. Тістечка вийшли досить високі. Випікаємо бісквіт 30-40 хвилин до сухої зубочистки при температурі 170С. Перевертаємо бісквіт на решітку і даємо охолонути. Корж розрізаємо впоперек на дві рівні части.

4. В сотейнику нагріваємо абрикосовий джем і амаретто. 2/3 джему наносимо на перший корж. Накриваємо другим коржем і наносимо залишилися джем. Для глазурі в сотейнику з’єднуємо поламаний на шматочки шоколад, вершкове масло, вершки і розтоплюємо, помішуючи, до однорідної массы.
5. Даємо трохи охолонути. Покриваємо корж глазур’ю. І відправляємо в холодильник. Після застигання глазурі нарізаємо отриманий тортик на порційні тістечка. А можна залишити у вигляді тортика.