Яблучний пиріг з горіхово карамельної заливкою

Яблучний пиріг з горіхово карамельної заливкою простий рецепт.

Інгредієнти

На форму 26 см:
750 гр яблук
125 гр м’якого злив масла
125 гр цукру
Ванільний цукор
Цедра лимона
Щіпка солі
3 яйця
200 гр борошна
2 ч л розпушувача

Заливка:
200 гр мигдальної стружки
200 гр цукру
Ван цукор
1/2 год л солі
200 мл вершків

Яблучний пиріг з горіхово карамельної заливкою покроковий рецепт

1. Духовку розігріти до 180 градусів. Яблука нарізати скибочками. Масло збити з цукром, ван цукром і цедрою, по одному вбити яйця, додати борошно і розпушувач. Половину тіста викласти у форму, зверху яблука і потім залишився тесто.
2. Випікати 45 хвилин. Для заливки мигдаль за бажанням обсмажити, цукор розтопити в каструлі з товстим дном не розмішуючи, довести до карамельного цвета.
3. Зняти з вогню, обережно влити вершки, буде сильно піниться, повернути на вогонь і заважати до однорідності, всипати мигдаль, перемішати і викласти на пиріг. Дати застыть.