ПП кулич на кефірі з сухофруктами

Як зробити ПП кулич на кефірі з сухофруктами простий рецепт

Інгредієнти

Мука- 100гр
Кефір – 100гр
2 середніх яйця
Вершкове масло – 10г
Сухофрукти, горіхи (у мене сушена вишня, чорнослив і курага
Ванілін
Розпушувач – 1ч.л
Щіпка солі
Підсолоджувач

Глазур:
Білок одного яйця
Лимонний сік – 1 ст. л
Сахзам
Желатин – 5г
Окріп – 30гр

ПП кулич на кефірі з сухофруктами покроковий рецепт

1. Яйця ділимо на білок і жовток. До жовтків додаємо ТЕПЛИЙ кефір (можна злегка секунд 15, підігріти в мікрохвильовій печі), розтоплене масло, ванілін і підсолоджувач, все перемішуємо вінчиком. Просіваємо борошно з розпушувачем, 1 ст. л відкладаємо в окрему ємність, решта поступово додаємо в тісто, помішуючи венчиком.
2. Сухофрукти/горіхи ріжемо і змішуємо з відкладеним борошном, висипаємо в желтковое тісто, перемішуємо лопаткою. Білки збиваємо з сіллю до міцних піків, за трохи додаємо в тісто, акуратно перемішуємо лопаткою до однорідності. Вливаємо в формочки для пасок, вони підніматимуться, залишайте небагато місця !
3. Випікати при 180 градусів 35-45 хвилин. Готовність перевіряйте зубочисткою. Даємо хвилин 20 охолонути у відкритій духовці, потім на решітці при кімнатній температуре.
4. Для глазурі: желатин заливаємо окропом і залишаємо на 10-20 хвилин. Білок з сахзамом, лимонним соком збиваємо до м’яких піків (буде збивається хвилин 10-15). Набряклий желатин розтоплюємо в микроволновке.
5. Поступово до нього додаємо збитий білок і збиваємо блендером, в кінці додаємо ванілін і продовжуємо збивати поки маса не стане повітряної досить густою. Занурюємо верхівку паски в глазур, даємо їй застигнути (у мене паски стояли ніч)