Цветаевский яблучний пиріг зі сметанною заливкою

Як зробити Цветаевский яблучний пиріг зі сметанною заливкою рецепт простий в духовці. Здається мені, якщо попросити вас швидко назвати яблучний пиріг, 9 з 10 чоловік згадають насамперед про шарлотці. Другий, як мені здається, по популярності пиріг якраз на фото – Цветаевский яблучний пиріг. Я готувала його вперше, хоча чула не раз і скажу вам, він до непристойності смачно!
Ванільно сметанна заливка, майже суфле так здорово поєднується з запечений яблучком☺️ ммм… Це точно треба спробувати всім любителям випічки, і не повторюйте моєї помилки, готуйте пиріг у великій формі! Я ж майже завжди готую у формі 16 см і в цей раз подумалося, що треба було брати велику форму 24 див. Рецептом з радістю ділюся, він досить простий, спробуйте обов’язково😉

Інгредієнти

На форму 24 см:

Для основи:
150 гр вершкового масла 82%
120 гр сметани
200 гр борошна
1 ч. л: розпушувача
2 ст. л. Цукру

Для сметанною заливки:
450 гр сметани
2 яйця
200 гр цукру
Ванілін, щіпка
40 гр борошна

Цветаевский яблучний пиріг зі сметанною заливкою покроковий рецепт

1. Для основи:
Масло розтопити і злегка остудити, змішати зі сметаною. Додати борошно, змішану з розпушувачем і цукром і перемішати тісто лопаткою, поки воно не збереться в кулю. Прибрати в холодильник на 1 час.
2. Для сметанною заливки: Сметану збити віночком з яйцями, цукром і ваніліном. Збивати, поки суміш не стане однорідною. Для яблучної начинки взяти 3-4. Вирізати серцевину і нарізати скибочками. Тісто вийняти з холодильника і розкачати до товщини 3-4 мм.
3. Укласти тісто у форму, зробивши бортик і подрезах надлишки. Зверху викласти яблука. Залити яблука сметаною заливкою і випікати в духовці, розігрітій до 190С 40-50 хвилин. Дочекатися поки пиріг охолоне і можна есть.