Французький торт Мільфей з листкового тіста

Торт «миллефолье»(мільфей) 🍰 Він же «Наполеон». Десерт з декількох коржів слойоного тіста з кремовою начинкою. З тіста можна вирізати будь-яку форму: прямокутну, круглу, квадрантную або зробити у вигляді порційних тістечок. Як зробити смачний Французький торт Мільфей з листкового тіста рецепт простий.
А крем для начинки можна міняти кожен раз! Вибір великий – заварний, шоколадний, горіховий, шантильї, зі свіжими ягодами, з шоколадними краплями і без них, і т. д. Я для свого тортика вибрала начинку із заварного крему «пастиччера» і вишні в сиропі. Можна і без вишні, вже тільки з кремом виходить дуже смачно.
В цей раз я схалявила і взяла готове тісто, але ми ще замісимо з вами листкове і скрипим з нього корнетиста (круасани). Коли-небудь 😁

Інгредієнти

• 340 р. листкового тіста
• 1 доза заварного крему пастиччера (рецепт в сусідньому пості)
• вишні в сиропі (за бажанням)
• яєчний жовток
• 1 ст. ложка молока
• цукрова пудра

Французький торт Мільфей з листкового тіста покроковий рецепт

1. Листкове тісто розкачати в пласт і розділити на 3 рівних частини прямокутної форми. Викласти на деко, застелений папером для випічки, наколоти тісто виделкою, змастити збитим з молоком жовтком і посипати цукровою пудрой.

2. Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці (традиційний/статистичний режим верх-низ) 10-12 хвилин. Дати коржам повністю охолонути. За допомогою кондитерського мішка або лопаткою викласти на перший корж шар охолодженого крему «пастиччера».

3. Посипати вишнею з сиропу зверху і повторити ще один такий же шар. Накрити останнім коржем і посипати цукровою пудрою. Поставити в холодильник мінімум на годину перед подачей.

Відео рецепт 👇