Ягідний тертий пиріг з чорницею

Як зробити Ягідний тертий пиріг з чорницею простий рецепт в духовці. Напевно, всі пам’ятають пиріг з варенням ще з дитинства: тонкий шар пісочного тіста, шар густого варення і шар натертої крихти. Це, можна сказати, його просунута версія 😄. У нього більш насичений ягідний смак, завдяки свіжої чорниці. І краще готуйте його поки сезон 😉.

Інгредієнти

Тісто
Масло вершкове м’яке – 200 г
Цукор – 220 г (можна взяти 210 г звичайного і 10 г ванільного цукру)
Яйця – 2 шт (100 г)
Сода – 0,5 ч. л.
Оцет – 0,5 ч. л.
Борошно – 450 г

Начинка
Чорниця свіжа чиста – 600 р
Цукор – 150 г
Кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л. з гіркою

Ягідний тертий пиріг з чорницею покроковий рецепт

1. Вершкове масло дістати заздалегідь і нарізати кубиками, щоб воно швидше зігрілось до кімнатної температури. Змішати м’яке масло з цукром, яйцями. Додати оцет і перемішати. Потім ввести соду і теж перемішати. Наприкінці ввести муку і замісити м’яке, липке тісто. Відщипнути від нього 1/3, загорніть в плівку і відправити в морозилку. Інше тісто в холодильник мінімум на 30 минут.
2. Розігріти духовку до 190 градусів. Відрізати аркуш паперу для випічки за розміром дека (у мене він 30*40 см). Охолоджене тісто розкачати на папері за розміром дека. Потім через дрібне ситечко рівномірно присипати пласт тіста кукурудзяним крохмалем. Чорницю змішати з цукром і розподілити поверх крахмала.
3. Підморожене тісто натерти на тертці і розподілити по чорниці, особливо приділяючи увагу краям.
4. Випікати в духовці 25-27 хвилин до золотистого кольору. Трохи остудити, нарізати на ромбики і пригощатися ☺️.