Звідси і походить назва цієї великодньої випічки ☝🏻 Її відмінною особливістю є використання віденського або олександрійського тесту для пасок, для приготування якого використовується пряжене молоко 😋
⠀
Цей паска настільки смачний, що популярний до цих пір. Приготуйте його за нашим рецептом 😉 Із зазначеної кількості інгредієнтів у нас вийшло 10 пасок: 5 пасок у формах діаметром 6 см, 4 паски у формах діаметром 9 см і 1 паска у формі діаметром 11 див.
Інгредієнти
Для опари:
🔸 500 мл топленого молока
🔸 75 г свіжих дріжджів
🔸 5 яєць
🔸 2 жовтки
🔸 250 г вершкового масла
🔸 500 г цукру
Для тіста:
🔸 1,25 кг пшеничного борошна
🔸 10 г ванільного цукру
🔸 щіпка солі
🔸 100 г родзинок Терма
🔸 100 г цукатів з вишні
🔸 100 г кураги
🔸 1 ст. л. коньяку
Для глазурі:
🔸 3 яєчних білка
🔸 360 г цукрової пудри
🔸 1 ч. л. лимонного соку
Додатково:
🔸 рослинне масло за смаком
Харчова цінність на 100 г: 306,1 ккал, б – 5,9 г, ж – 7 г, у – 54,5 р.
Паска Олександрійський на топленому молоці на живих дріжджах покроковий рецепт
Підготовлені інгредієнти викладіть в друшляк, припылите борошном і перемішайте. Струсіть зайву муку. ⠀ Приготуйте опару. У глибокій мисці за допомогою віночка збийте яйця з жовтками і цукром до розчинення цукру. ⠀ Сюди ж додайте розм’якшене вершкове масло.
Влийте решту молоко і перемішайте до повного розчинення дріжджів. ⠀ Отриману суміш вилийте в миску з яєчною і перемішайте міксером (на низькій швидкості). Накрийте Миску рушником і залиште на 8-12 годин при кімнатній температуре.
Глибоку миску змастіть рослинною олією. Викладіть в неї тісто і накрийте харчовою плівкою, змащеною маслом. У плівці зробіть кілька проколів. Приберіть в тепле місце на 1,5 часа.
Форми з тістом накрийте харчовою плівкою і приберіть в тепле місце на годину. Випікайте олександрійські паски в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин, потім зменшіть тим
Продовжуючи збивати, всипте цукрову пудру. Потім додайте сік лимона і продовжуйте збивати ще декілька хвилин. У Вас вийде однорідна, гладка глазур. За бажанням для більшої густоти Ви можете додати більше цукрової пудри. Остиглі паски прикрасьте глазурью.