Турецький десерт з щербетом

Як смачно зробити Турецький десерт з щербетом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

🍓1 яйце
🍓100 мл йогурту
🍓100 мл рослинного масла
🍓100 мл води
🍓1 столова ложка оцту
🍓7-10 г розпушувача
🍓4 склянки борошна

Для щербету:
🍓4 склянки цукру
🍓4 склянки води
🍓1-2 краплі лимонного соку

Додатково:
🍓волоський горіх
🍓Вершкове масло для змащування

Турецький десерт з щербетом покроковий рецепт

1. Для щербет, довести до кипіння цукор і воду. Після закипання, додати лимон і готувати 15 хвилин на слабкому вогні. Після, зняти з вогню і залишити остигати. Для тіста, перемішати всі інгредієнти і замісити м’яке тесто.

2. Розділити на 12 частин, округлити, накрити і залишити на 30 хвилин. Тонко розкачати кожну частину, трохи посипати крохмалем і скласти один на одного. Ще раз раскать, розділити на декілька частей.

3. Розкачати, покласти волоський горіх і надати форму, змастити сливочныммаслом. Випікати при 170 градусів до рум’яної скоринки. Після приготування, додати щербет, бажано залишити на сутки.

Відео рецепт 👇