Фруктове або ягідне пюре

Як смачно зробити фруктове або ягідне пюре простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Як приготувати фруктове або ягідне пюре самостійно? Тема актуальна судячи з кількості питань про пюре. Підтримайте корисний пост лайком, коментарем або збереженням❤️ Що б якомога більше людей його побачили.

Інгредієнти

🍓🍏 Ягоди або фрукти можуть бути, як свіжі, так і заморожені.

Фруктове або ягідне пюре покроковий рецепт

1. Їх потрібно промити, при необхідності очистити і пробити блендером з невеликою кількістю цукру (10%-15% від маси фруктів), якщо плануєте зберігати пюре. Цукор буде виступати консервантом. Або без цукру, якщо будите використовувати для приготування якихось начинок, в рецепті яких вказано сахар.
2. Можна пастеризувати пюре перед заморожуванням. Довівши його практично до закипання, але не кип’ятити, що б зберегти всі корисні елементи і властивості свіжого продукту. Зберігати пюре можна в морозилці від 2 до 6 місяців, в залежності від температури в морозильній камере.
3. Ягідне пюре з кісточками краще протерти через сито, щоб позбутися від них. До фруктів, які мають властивість темніти можна додати трохи лимонного соку, щоб зберегти цвет.
4. Що б пюрировать тверді фрукти, зокрема яблука, груші, сливи і тп., необхідно їх спочатку розм’якшити запікання в духовці або томлінням на слабкому вогні з додаванням невеликої кількості води, або пропарити на водяній бане.
5. При невеликому виробництві, коли необхідний невеликий обсяг, звичайно, дешевше і вигідніше робити пюре самостійно, особливо в сезон. Але набагато трудозатратнее, а часом і дорожче в разі екзотичних фруктов.
6. На мій погляд в готовому замороженому пюре плюсів набагато більше, порівняно до одного єдиного мінусу у вигляді вартості. І навіть цей фактор спірне і относительный.