Угорська королівська ватрушка з сиром в духовці

Як смачно зробити Угорська королівська ватрушка з сиром в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Тісто:
190 г борошна,
100 г сл.масла,
жовток,
2-3 ст. л. крижаної води,
1/3 ч. л. солі,
1/2 ч. л. разрых.,
1/2 ч. л. ваніліну.
Продукти з холодильника.

Начинка:
500 г м’якого сиру 9%,
55 г сметани 25-30%,
60 г цукру,
яйце + жовток,
10 г кукурудзяного крохмалю.
Продукти кімнат. темп.

Глазур:
100 г сметани,
100 г згущеного молока,
за бажанням по 1 ч. л. какао тертого шоколаду або зробити ганаш з 30 г шоколаду і 30 г молока або вершків для прикраси.

Угорська королівська ватрушка з сиром в духовці покроковий рецепт

1. Змішати борошно з сіллю, разрых. і ваніліном. Додати нарізане кубиками масло, перетерти в крихту. Ввести жовток і за необхідності воду, замісити швидко тісто, довго не м’яти. Мені зручно замішувати в блендері насадкою ніж, поки тісто не збереться в кулю. Відокремити невеликий шматок тіста (1/6) і прибрати в морозилку.
2. Інше тісто розкачати, перенести у змащену форму 17-18 см, зробивши бортики. Прибрати форму в холодильник на 30 хв. З’єднати всі інгредієнти для начинки і пробити блендером в однорідну, гладку масу. Тісто у формі наколоти виделкою по дну.
3. Викласти начинку, розрівняти. Підрізати бортики за необхідності (залишити 1 см для глазурі). Зверху на начинку натерти тонким шаром заморожений шматок тіста. Випікати при 180 гр. близько 50 хв. За 5 хв. до закінчення випічки знизити температуру до 150 гр.

4. Для глазурі змішати сметану, згущене молоко, какао, шоколад. Вилити на пиріг. Дошкулити 5 хв., вимкнути духовку і залишити в ній пиріг ще на 10 хв. За бажанням можна приготувати глазур без какао і шоколаду. Чи зверху зробити візерунок з ганаша.