Зефір з яблучного пюре з агар агаром на вермуті

Як смачно зробити Зефір з яблучного пюре з агар агаром на вермуті простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Підходить для прикраси медових пряників на Новий рік.

Інгредієнти

🌲Для сиропу:
250 гр яблучного пюре
70 мл білого вермуту
10 гр агар-агару 900
400 гр цукру
1 г ваніліну

🌲Для меренги:
70 гр білка (2-3 яйця)
50 гр цукру

🌲Цукрова пудра для обсипання
Пряники або печиво

Зефір з яблучного пюре з агар агаром на вермуті покроковий рецепт

1. Ставимо збиватися білки. Коли з’являться бульбашки, додаємо ванілін (можна обійтися без нього) і цукор – 50 р. Збиваємо до збільшення маси в об’ємі і стійкого “дзьобик”. Час збивання залежить від потужності міксера Паралельно на вогонь нижче середнього ставимо сотейник з яблучним пюре (попередньо запечених яблук), Мартіні, агар-агаром і цукром. Доводимо до кипіння і варимо приблизно 3-4-5 хвилин (залежить від рівня вогню) або ж вимірюємо температуру термометром: в діапазоні 95 – 100 градусов.

2. Весь час помішуємо сироп лопаткою або віночком! Сироп вийде густим і гелеподібні. Якщо білки взбились швидше, то просто вимикаємо міксер, щоб їх не перевзбить, інакше маса опаде. Знімаємо сироп з плити і цівкою вливаємо по стіночці діжі (миски) міксера в меренгу (міксер в цей час включаємо на мінімум). Обережно, гаряче!

3. Потім переключається на максимальну швидкість і збиваємо 2-3 хвилини (залежить від потужності вашого міксера і стану маси). Вона збільшиться в об’ємі і стане міцною по консистенції. Перекладаємо зефірну масу в підготовлений заздалегідь кондитерський мішок з необхідною насадкою, випускаємо повітря і відсаджуємо на пряники або печиво. Залишаємо просохнути при кімнатній температурі 10-15 годин. Присипати цукровою пудрой.

Відео рецепт 👇