Як зробити Імбирні пряники з білою глазур’ю білкової рецепт простий. Думаю, вже пора піч імбирні пряники, обожнюю їх 🥰⠀найкращий рецепт імбирних пряників – завжди готую пряники за нього😋 якщо розкачати тісто тонше, вийде печиво, теж дуже смачне.
Інгредієнти
– 380-400 г борошна⠀⠀
– 120 г вершкового масла⠀⠀
– 100 н меду
– 90 г цукру⠀⠀
– 1 чл соди⠀⠀
– 1 чл кориці⠀⠀
– 1/2 чл мускатного горіха⠀⠀
– 1/2 чл імбиру⠀⠀
– 2 яйця маленьких (або 1 яйце+1 жовток)⠀⠀
⠀⠀
БІЛКОВА ГЛАЗУР⠀
– 2 білка (маленьких с1-с2)⠀
– 150 г сах пудри⠀
– кілька крапель лимонного соку (~1/2 чл)⠀
Імбирні пряники з білою глазур’ю білкової покроковий рецепт
1. 1. Мед, цукор, корицю, імбир і мускатний горіх змішати і довести до кипіння, постійно помішуючи. Як тільки маса почне закипати, зняти з плити і додати соду, не перестаючи помішувати вінчиком.⠀⠀
2. Вбити яйця, ретельно перемішати.⠀⠀
3. Додати м’яке масло і перемішати до однорідності.⠀⠀
4. Поступово просіяти в масу борошно, постійно помішуючи. Все індивідуально, борошна може знадобитися трохи більше або трохи менше (у мене пішло 380 м).⠀⠀
5. Замісити тісто – воно повинно вийти м’яким і не буде липнути до рук.⠀⠀
6. Готове тісто загорнути в плівку і прибрати в холодильник на 20-30 хвилин.⠀⠀
7. Тісто дістати, розкачати до товщини 6-8 мм і вирізати печиво. ⠀⠀
8. Випікати тісто в розігрітій до 170 С духовці 8-10 хвилин. (Орієнтуйтеся по своїй духовці – печиво повинно зарум’яниться і збільшитися в розмірах). ⠀⠀
2. Вбити яйця, ретельно перемішати.⠀⠀
3. Додати м’яке масло і перемішати до однорідності.⠀⠀
4. Поступово просіяти в масу борошно, постійно помішуючи. Все індивідуально, борошна може знадобитися трохи більше або трохи менше (у мене пішло 380 м).⠀⠀
5. Замісити тісто – воно повинно вийти м’яким і не буде липнути до рук.⠀⠀
6. Готове тісто загорнути в плівку і прибрати в холодильник на 20-30 хвилин.⠀⠀
7. Тісто дістати, розкачати до товщини 6-8 мм і вирізати печиво. ⠀⠀
8. Випікати тісто в розігрітій до 170 С духовці 8-10 хвилин. (Орієнтуйтеся по своїй духовці – печиво повинно зарум’яниться і збільшитися в розмірах). ⠀⠀
2. БІЛКОВА ГЛАЗУР⠀
1. У холодні білки додати лимонний сік і почати збивати міксером на середній швидкості.⠀
2. Поступово всипати сах пудру, продовжу збивати.⠀
3. Готову глазур стане глянсовою, досить густої консистенції.⠀
1. У холодні білки додати лимонний сік і почати збивати міксером на середній швидкості.⠀
2. Поступово всипати сах пудру, продовжу збивати.⠀
3. Готову глазур стане глянсовою, досить густої консистенції.⠀
3. Для ідеального нанесення рекомендую занурювати верхню частину готових виробів (печиво, пряники, паски) в глазур, обережно струшувати надлишки. При такому нанесенні витрата глазурі більше, ніж намазуванні, враховуйте це❤️.