Сирний пиріг з пісочним тістом з ягодами в духовці

Як зробити смачний Сирний пиріг з пісочним тістом з ягодами в духовці рецепт простий! Пісочне тісто, ніжна сирна начинка солодка лохина приголомшливе поєднання! Рекомендую приготувати!

Інгредієнти

Тісто:
✅Борошно-350 г
✅Вершкове масло-200 г
✅Щіпка солі
✅Цукрова пудра-80 г
✅Яйце-1 шт.
✅Сметана 20% -50 р

Начинка:
✅Сир-800 г
✅Сметана 20%-360 р
✅Цукор-180 г
✅Крохмаль кукурудзяний-40 р
✅Манна крупа-60 г
✅Молоко-110 мл
✅Лохина-140 г

Сирний пиріг з пісочним тістом з ягодами в духовці покроковий рецепт

1. У мисці змішати борошно, сіль і цукрову пудру. Натерти холодне вершкове масло і перетерти в крихту. Додати сметану, яйце і замісити тісто. Розділити тісто на 2 частини: 1/3 і 2/3 1/3 частини тесту загорнути в харчову плівку і прибрати в морозильну камеру. 2/3 частини тіста розкачати в пласт, товщиною 3 мм, перекласти у форму, діаметром 22-24 см.

2. Розподілити, зробити бортики, дно наколоти виделкою і прибрати в холодильник на 40 хв. Дістати тісто з холодильника, покласти аркуш пергаменту, зверху засипати вантажем (горох, квасоля і т. д.) Випікати в розігрітій до 180° духовці приблизно 20-25 хвилин. Забрати вантаж і запікати ще 10 хвилин. Поки знову печеться приготувати сирну начинку.

3. З’єднати всі інгредієнти для начинки і збити заглибним блендером до однорідної маси. Отриману сирну масу додати лохину і добре перемішати. Замість лохини можна використовувати будь-які ягоди і фрукти!

4. Випікати в розігрітій до 180° духовці ще 50 -60 хвилин. Пиріг остудити до кімнатної температури і лише потім витягати з формы.

Відео рецепт 👇