Ягідні пироги з пісочного тіста в духовці

Як зробити Ягідні пироги з пісочного тіста в духовці простий рецепт. Все-таки ягідна випічка не має собі рівних, особливо влітку🍒🍓 Заради цих пирогів – хрустких, що тануть у роті і ароматних, варто включити духовку навіть у спеку! Тісто нове, пісочне, дуже вдале і легка в приготуванні. Єдина складність при роботі з ним стежити, щоб воно завжди залишалося холодним – тому забирайте його в холодильник не на довго, кожен раз, коли воно нагрівається, і потім продовжуйте роботу.

Інгредієнти

Тісто:
-30 г мигдальної муки;
-60 г кукурудзяного крохмалю;
– 200 г борошна;
-щіпка солі;
-100 г цукрової пудри;
-100 г вершкового масла;
-2 яйця;

Начинка:
-500-600 г будь-яких ягід;
-100 г цукру;
-2 год л пектину;
або 2 ст л крохмалю;

Ягідні пироги з пісочного тіста в духовці покроковий рецепт

1. Для тіста всі інгредієнти помістити в чашу міксера і замісити однорідне м’яке тісто; Потім розділити тісто на дві частини і кожну половину розкачати в пласт товщиною 4-5 мм, помістивши між двома силіконовими килимками, або між листами пергаментним бумаги.
2. Прибрати в холодильник мінімум на годину; ⠀ Для начинки ягоди з цукром помістити в сотейник і довести до кипіння; Потім тонкою цівкою всипати пектин, ретельно перемішати і прокип’ятити ще 5-7 хвилин до загустіння; Якщо використовуєте крохмаль, то розчинити його в 1/4 склянки теплої води, влити в киплячі ягоди і довести до кипіння; Готову начинку повністю охолодити; ⠀
3. Дістати один пласт тіста з холоду і вирізати кола у відповідності з діаметром форми (можна використовувати одну велику для тарта, або кілька маленьких як у мене); Викласти тісто на дно форми. Із залишків тіста вирізати смужки тесту по висоті відповідні краях форми і так само викласти в формы.

4. Залити начинку і прибрати поки в холодильник; ⠀ З другого пласта тіста нарізати смужки і сформувати кришечки пирогов у формі сіточки; ⠀ Випікати при 180С, час випічки залежить від розміру форм. Верхівка готового пирога повинна бути покрита золотистою скоринкою, а начинка злегка побулькивать.