Шоколадний крем, мус

Сьогодні я хочу запропонувати вам рецепт шоколадного мусса – десерту, який може зайняти гідне місце на вашому святковому столі. Як приготувати Шоколадний крем, мус рецепт простий. Якщо ви любите насичений шоколадний смак, подавайте цей десерт сам по собі або посипати какао-порошком. Але особисто мені більше подобається варіант зі збитими вершками, зверху – вони добре оттеняю смак шоколаду. Якщо ви не любите сирі яйця в десерті, то краще використовувати вже пастеризовані .

Інгредієнти

• 160 г темного шоколаду хорошої якості, 54% сухої речовини какао.
• 4 яйця
• 50 г цукру
Вихід 5 стаканчиків по 150 гр

Шоколадний крем, мус покроковий рецепт

1. Шоколад розтопити зручним для вас способом, дайте трохи охолонути. Збийте яєчні жовтки і половину цукру в мисці до блідості і загусання, потім повільно додайте розтоплений шоколад. У чистій мисці збийте яєчні білки поступово додайте решту сахар.

2. Білки збити до твердих Пік! Обережно додайте яєчні білки в шоколадну суміш по третині за раз, поки вони не змішаються равномерно.

3. Розкладіть по порційним склянках, накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник на 3-4 години. Приємного чаювання 🥰

Відео рецепт 👇