Меренговый рулет з кремом із сиру та вершків

Готуємо Меренговый рулет з кремом із сиру та вершків рецепт простий в духовці. У всьому, що стосується не дріжджового тіста, я боягузка🙈 😂 Але і тим не менш очі бояться, а руки роблять. А коли все зроблю, сиджу і думаю: ну ось що я за людина, чого раніше не готувала, начебто і нічого складного нема

Інгредієнти

Меренга
160 г білка (≈ від 5 яєць)
240 г дрібного цукру
20-30 г кукурудз.крохмалю
1 ч. л. ван. цукру
1 ч. л. лимон. соку

Крем
200 г вершків (33%)
200 г сиру (5-9%)
1 ст. л. сах.пудри
1 ч. л. ван.цукру

≈ 30-40 г горіхової крихти
ягоди/фрукти

Білки кімнатної tº

Меренговый рулет з кремом із сиру та вершків покроковий рецепт

1. Меренга. На повільних обертах міксера, поступово збільшуючи швидкість, збила білки до пишної (пивниці) піни. В 6 прийомів ввела цукор+ ван. цукор. Після цукру додала лимон. сік і збила масу до стійких піків. Меренга повинна вийти щільним і глянсовою. ⠀ Через сито додала крохмаль, акуратно перемішала масу. ⠀
2. Меренгу виклала на застелений пергаментом деко, разровняла. Товщина шару ≈ 1,5 см Зверху посипала подрібненими горішками. ⠀ Випікала при t 150 º С ≈ 35 хв. Враховуйте особливості своєї духовки. Меренга злегка підрум’яниться, візьметься скоринкою, але в середині повинна залишитися м’якою. ⠀ Відразу після випічки корж перевернула на чистий пергамент, зняла той, на якому випікався(він повинен легко відійти). ⠀
3. Поки меренга остигає, приготувала Крем Блендером пробила сир з пудрою і ван. цукром до пишності. ⠀ Холодні(з холодильника)збила вершки до м’яких піків (≈ 3 хв) Не перестаючи збивати в 5 прийомів додала сир. Крем не повинен бути надто щільним. Збивала на 3 швидкості. Лише наприкінці 30 секунд на п’ятій. ⠀
4. Трохи крему залишила для прикраси, іншим змастила пласт. На дальній край пласта розподіляємо трохи меншим шаром крем, щоб при згортанні він не виліз. ⠀ На один край(від себе) виклала малину(у 2 ряди), решта засипала горіх. крихтою. ⠀
5. З допомогою пергаменту акуратно скрутила рулет. Шов повинен бути під низом. Далі загорнула в пергамент, прибрала в холод-к мінімум на 2 години. ⠀ Гострим ножем зрізала краю, уздовж рулету завдала крем, прикрасила ягодами.