Пісочний пиріг зі смородиною і меренгою

Пісочний пиріг зі смородиною і меренгою простий рецепт. Давно хотіли поділитися цим рецептом. Тут так чудово поєднуються кисленькі ягідки і ніжна, солодка меренга. Виглядає ефектно, а готується дуже швидко – те що потрібно для вихідних. Готувати можна не тільки зі смородини – слива, вишня теж чудово підійдуть. Що там у вас в морозилці залишилося?

Інгредієнти

Пісочне тісто:
200 р борошна
100 г холодного вершкового масла
2 жовтки + 2-3 ст л холодної води

Начинка
300-500 г ягід або фруктів
3-4 ст л цукру
2 ст л крохмалю

Меренга
3 білка
150 г цукру

Пісочний пиріг зі смородиною і меренгою покроковий рецепт

1. Пісочне тісто:
Масло натерти на тертці прямо в борошно, розтерти пальцями в дрібну крихту. Намагайтеся робити це швидко, щоб масло не розтануло. Додати жовтки і зібрати тісто в кулю, довго не вимішуючи. Додавайте воду при необхідності, якщо тісто важко собирается.
2. Працювати з таким тестом треба швидко, щоб масло залишалося холодним. Сенс у тому, щоб отримати рівномірно покриті борошном крихти масла – потім у гарячій духовці воно почне танути, утворюючи повітряні порожнини в тесті, а це – та сама чарівна шаруватість і розсипчастість. Розплющити готового тісто в корж і прибрати в холодильник на 15-20 мин.
3. Начинка:
Чисті і сухі ягоди засипати цукром, крохмалем і перемішати. За бажанням додати специи.
4. Збірка.
Розкачати тісто і викласти у форму. Змащувати форму не потрібно. Викласти ягоди і запікати в духовці при 170-180С до зарум’янювання теста.
5. Меренга:
Поки готується пиріг, збиваємо меренгу. Білки збити на середній швидкості до пивної піни. Частинами ввести цукор. Збити до жорстких пік. Нанести на гарячий пиріг, випікати при 180С до зарум’янювання меренги близько 5-10 мин.