Плетінка з яблуками і корицею з дріжджового тіста

Плетінка з яблуками і корицею з дріжджового тіста простий рецепт в духовці. Кожен раз, повертаючись зі школи моя старша дочка вже заходячи в під’їзд безпомилково визначає, що ж я спекла. Визначає за запахом звичайно ж, який заповнює весь простір)) Ось і вчора вона не помилилася, аромат яблук, кориці та здоби погодьтеся складно не вловити. Здобна плетінка чи Баба чудо, як хороша.
В якості начинки я використовувала карамелизованные яблука, родзинки, корицю і коричневий цукор. Але цілком припустимі будь-які варіанти, які вам подобаються. Для повноти картини присипала це справа мигдалевими пелюстками і ще гарячу плетінку полила вершковою глазур’ю. Вердикт дітей – повний відпад! Так що ділюся рецептом самого тесту, ну а вже з начинкою експериментуйте 😉.

Інгредієнти

✔️Борошно пшеничне 260 г + на подпыл
✔️Яйце С1 1 шт.
✔️Молоко 130 мл
✔️Цукор 30 г
✔️Сіль 1/2 ч. л
✔️Дріжджі сухі швидкодіючі 5 р
✔️Розтоплене вершкове масло 40 г

Плетінка з яблуками і корицею з дріжджового тіста покроковий рецепт

1. У тепле молоко додати розтоплене вершкове масло, цукор, сіль і все перемішати. В окрему ємність просіяти борошно, додати сухі дріжджі, влити молоко з маслом і яйце. Замісити тісто, можна руками, або в міксері. Тісто в процесі буде здаватися липким, але не поспішайте додавати зайву, в кінці замісу воно перестане липнути і стане эластичным.
2. Готове тісто зібрати в кулю, перекласти в змащену рослинним маслом чашу, накрити плівкою і відправити на расстойку на 1 годину. Тісто злегка обім’яти і розкачати в пласт 30*40 см Змастити розм’якшень вершковим маслом, розподілити начинку, згорнути у рулет.

3. Потім рулет розрізати уздовж навпіл і половини переплести між собою розрізом назовні, формуючи косички. Готову плетінку перекласти в змащену маслом форму для випікання. Випікати в заздалегідь розігрітій до 160 градусів духовці 40 минут.