Здобний Яблучний Пиріг на дріжджовому тесті

Здобний Яблучний Пиріг на дріжджовому тесті простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

(діаметр моєї форми 26 см)

Тісто:
🥮Дріжджі – 7 гр. сухих
🥮Молоко – 85 мл
🥮Пшеничне борошно – 370 гр.
🥮Цукор – 65 гр.
🥮Вершкове масло 80 гр.
🥮Рослинне масло – дві столові ложки
🥮Яйця – 2 шт.
🥮1 ч. л. ванільного цукру
🥮1/2 ч. л. солі
🥮куркума на кінчику чайної ложки

Яблучна начинка:
🥮Яблука – 700 гр. ( 5 шт. середнього розміру)
🥮Масло – 50 гр. цукру ( чи за смаком)
🥮Сливове масла 20 гр. вершкового масла
🥮Вода 30-50 мл води
🥮Кориця – 1/2 с. л.
🥮Горіхи волоські – 50 гр.
🥮2 ст. л молока – 1 яйце для змазування пирога

Здобний Яблучний Пиріг на дріжджовому тесті покроковий рецепт

1. Тісто:
1. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури
2. Опарним способом готуємо тісто: все молоко , дріжджі , 1 ст. л. від загальної маси цукру і 2 ст. л. Від загальної маси борошна. Заводимо опару накриваємо і ставимо в тепле місце підходити 30 хвилин
3. Яйця, цукор, масло , куркуму, ванільний цукор і сіль перемішуємо , вводимо опару, просіваємо борошно і вводимо в загальну масу , замішуємо тісто, тісто має бути м’яке і не липнути до рук
4. Миску і руки змащуємо рослинним маслом. Замішуємо 10 хвилин. Накриваємо тісто і на 1.5 години залишаємо підходити в теплому місці
5. Ділимо на 3 частини (1 побільше і другий поменше) залишаємо на 30 мин.

2. Яблучна начинка:
1. Яблука очистити від шкірки, нарізати часточками, викласти на деко, посипати цукром, корицею додати 30 мл води, вершкове масло і тушкувати до м’якості випаровування рідини
2. Остудити до кімнатної температури
3. Збираємо пиріг : раскатываеи тісто приблизно 0,5 см викладаємо в центрі начинку , накриваємо другим шаром , краї Защипуємо і перевертаємо на деко для запікання.
4. Пиріг наколюємо виделкою, змащуємо жовтком + молоко, прикрашаємо на смак.
5. Випікати пиріг при 180 °C – 40 минут.

3. Час випічки і температура залежать від особливостей духовки.

Відео рецепт 👇