Домашнє морозиво пломбір ванільний

Як зробити домашнє морозиво пломбір ванільний рецепт простий. Останню п’ятницю серпня хочеться проводити самим літнім рецептом – звичайно, морозива! Справжнім домашнім, з насиченим вершковим смаком 😋 Зберігайте та проводжайте ваше літо так, щоб воно не схотіло від нас іти.

Інгредієнти

Жовтки – 60 г
Цукор – 100 г
Молоко – 250 р
Вершки 33% – 250 р
Ванільна паста – 3 г (я використовую пасту можна замінити на ванілін 5 г)

Домашнє морозиво пломбір ванільний покроковий рецепт

1. Жовтки розтерти з цукром до однорідної маси. Молоко довести до кипіння і тонкою цівкою додати до жовтків, постійно помішуючи. Ввести ванільну пасту . Повернути масу на вогонь (слабкий) і варити до 82С.

2. Без термометра можна визначити по консистенції (густина рідкої сметани). Потім отриману суміш необхідно охолодити до кімнатної температури і прибрати в холодильник.
3. Охолоджені вершки збити до середніх піків, змішати з жовтково-молочною сумішшю і в закритому контейнері поставити в морозильну камеру.

4. Кожні 20-60 хвилин необхідно акуратно перемішувати міксером або блендером. Після повної заморозки морозиво готове (це приблизно 5-6 годин).