Еклери без глютену з кремом і помадкою

Як зробити смачні домашні Еклери без глютену з кремом і помадкою простий рецепт.

Інгредієнти

(10 штук)

145 г води
70 г кокосового масла
100 г універсальної БГ борошна Гарнець або рисової
160 г яєць (приблизно 3 шт категорії С1)
1 ч. л сиропу топінамбура (можна без)
Щіпка солі

Крем:
300 мл рослинного молока
1 яйце
Підсолоджувач за смаком (у мене 2 ст. л суміші Эритрит+стевія)
1 ст. л какао порошку
2.5 ст. л. кукурудзяного крохмалю або рисового борошна
2 ст. л кокосового урбеча або 1 ст. л кокосового масла (опціонально)

Помадка:
60 г гіркого шоколаду
50 г рослинного молока

Еклери без глютену з кремом і помадкою покроковий рецепт

1. Розігріти духовку до 190° Воду і масло відправити в сотейнику на плиту і довести до кипіння. В цей час зважити борошно і яйця. Після закипання води з маслом відправити в сотейник борошно і швидко розмішати лопаткою. Промешать масу на повільному вогні, трохи выпарив вологу. Перекласти в тарілку на 5 хв для остывания.

2. Далі поступово, в 3 прийому додати яйця, кожен раз ретельно розмішуючи тісто віночком. Перекласти в кондитерський мішок і відсадити на пергамент на значній відстані один від одного, пальцем, змоченим у воді згладити нерівності. Випікати 35 хв, духовку не відкривати! Для крему змішати яйце, крохмаль, підсолоджувач, какао віночком, потім влити молоко і відправити на плиту.
3. Довести до загустіння на середньому вогні, постійно помішуючи. В кінці додати урбеч/масло. Повністю остудити, перекласти крем у кондитерський мішок Випечені і охолоджені тістечка розрізати збоку і відсадити всередину крем. Зверху покрити помадкой.

4. Для її приготування розтопити шоколад разом з рослинним молоком в мікрохвильовці або на водяній бані і добре перемішати. Тістечка змастити помадкою і відправити в холодильник на пару часов.

Відео рецепт 👇