Як зробити імбирне печиво новорічне з айсингом

Як зробити імбирне печиво новорічне з айсингом рецепт простий у духовці. Кожен рік це цілий ритуал – напекти цього ароматного печива, прикрасити його і їсти, запиваючи какао (лаааадно, кого я обманюю – шампанським 🥂). В цьому році пообіцяла Васі, що будемо пекти його разом, але щось пішло не так і я зробила це сама. Тепер доведеться проробляти це в другий раз)) А що ви традиційно готуєте або печете напередодні свята?

Інгредієнти

Мука 260 р
Яйце куряче 1 шт
Цукор 100 р
Олію вершкове 100 р
Мед 3 год л
Розпушувач 1 год л
Какао 10 р
Імбир 2 ч л (без гірки)
Кориця 1 год л
Мускатний горіх 1/4 год л

Айсинг (глазур) раджу взяти все в половину
1 яєчний білок
180 г цукрової пудри
1 год л лимонного соку

Як зробити імбирне печиво новорічне з айсингом покроковий рецепт

1. Змішати борошно, какао, спеції і розпушувач. В окремій мисці збити яйце, розм’якшене вершкове масло, цукор і мед. Додати суху суміш і замісити тісто. Загорнути тісто в плівку і прибрати в холодильник мінімум на 2 ч.
2. Розкачати тісто (чим тонше, тим більш хрусткі будуть, я люблю 4-5 мм) і вирізати формочками наші пряники. Акуратно перенести на деко, застелене пергаментом або силіконовим килимком. Випікаємо при 180°С хвилин 8-10. Час залежить від товщини пряників. Не спаліть. Готово!
3. Айсинг (глазур). Збити віником білок, всипати цукрову пудру, добре перемішати, додати лимонний сік і ще раз перемішати. Накрити вологою серветкою і залишити хвилин на 15. Перелити невелику кількість в поліетиленовий мішечок, зав’язати, відрізати мааааленький куточок і робити візерунки. Глазур незабаром застигне. Якщо використовували не всю глазур, то накрийте його плівкою, щоб вона торкалася поверхні і залиште в холодильнике.