Пісочний тарт з ягодами, йогуртовим кремю і вишневим кулі

Пісочний тарт з ягодами, йогуртовим кремю і вишневим кулі простий рецепт. Довгоочікуваний рецепт тарта 😍 із застосуванням пектинів х 58, NH і камеді ріжкового дерева від Ilbakery, нейтральною глазур’ю із суміші Neutral glaze від ILbakery, або рослинним желатином Vegetable gelatin від ILbakery.

Інгредієнти

Рецепт розрахований на 2 тарта d 14 см.

Інгредієнти для пісочного тіста:
▫️масло 82,5%-77 р
▫️цукрова пудра від Ilbakery-42 р
▫️сіль дрібна-1 г
▫️мигдальна борошно-45 р
▫️борошно пшеничне-125 г
▫️яйця-20 г
▫️какао-масло(опц)-8 р

Загальна маса тіста: 280 р
Строк зберігання тіста – 1 міс. у морозилці, 7 днів в холодильнику

Інгредієнти для йогуртового кремю з пектином x58:
▫️ йогурт натуральний без цукру
питної 4-5% жирності-100 г
▫️сир вершково-сирний-50 г
▫️пюре вишневе Ravifruit з вмістом 10% цукру-50 г
▫️цукор-50 г
▫️пектин х58 від ILbakery-4 р
▫️камедь ріжкового дерева від Ilbakery-0,3 р
▫️вершкове масло 82,5%-30 р

Загальна маса готового кремю з втратами: 250-260 р

Інгредієнти для вишневого кулі:
▫️інвертний цукор від Ilbakery-34 р
▫️пюре вишні Ravifruit з вмістом 10% цукру-170 р
▫️цукор-11 р
▫️пектин nh від ILbakery-4,5 р
▫️лимонна кислота-1 г
▫️вода для лимонна кислота-1 г

На 2 тарта:
▫️полуниця – 6 шт. середнього розміру 3 ягоди на тарт, розрізані навпіл;
▫️12 ягід лохини;
▫️12 ягід черешні;

Інгредієнти для глазурі на покриття ягід на основі рослинної желатину від ILbakery:
▫️рослинний желатин
Vegetable gelatin від ILbakery-5 р
▫️вода питна очищена (t 25-30С)-100 г

Пісочний тарт з ягодами, йогуртовим кремю і вишневим кулі покроковий рецепт

1. 1. У міксері з насадкою “весло” (k-подібна) змішати масло помадної консистенції (фондю), сіль, цукрову пудру, мигдальне і пшеничне борошно до стану крихти.
2. В кінці вимішування ввести яйця і розмішати до однорідної маси не перемішуючи довго.
Розкачати тісто між двох аркушів пергаменту товщиною 3 мм, прибрати в холод мінімум на 4 години для стабілізації.
3. Вирубати кільцем d14см два дна для тарти, вкласти у форми для випічки. Ножем вирізати смужки шириною, як висота форми і довжиною, що дорівнює довжині кола.
Вкласти тісто у форму, наколоти виделкою тісто бортиків і дна (якщо немає перфорованих форм). Заморозити на 60 хв.
Випікати при t 160 С близько 15 – 18 хвилин з конвекцією або до глибокого золотистого кольору. Остудити.
3. Кожен тарт обробити зсередини какао маслом за допомогою кисті, щоб уникнути намокання піщаної основи від начинки
2. Для йогуртового кремю з пектином x58:
Відважити всі інгредієнти.
1. Змішати цукор з пектином х58 і камеді ріжкового дерева.
2. Зібрати в сотейнику йогурт і пюре вишні, нагріти суміш до t 40-45 C, всипати дощиком пектин з цукром, добре розмішати і довести до t кипіння (t 80-85 С).
3. Викласти до йогуртовій масі розм’якшений сир, добре розмішати, проварити суміш 1 хвилину.
4. Зняти з вогню, додати вершкове масло. Пробити блендером.
5. Дати суміші трохи охолонути – до перших ознак стабілізації (3-5 хвилин) і перелити суміш у отпеченные тарти.
6. Прибрати на стабілізацію, мінімум на 6 годин холодильник.
3. Для вишневого кулі:
Відважити всі інгредієнти.
1. Розвести лимонну кислоту у воді.
2. Змішати цукор з пектином nh.
3. У сотейнику змішати пюре з вишні і інвертний цукровий сироп. Нагріти пюре з инвертным цукром до t 40-45 C, всипати дощиком суміш цукру з пектином, добре розмішати.
Довести суміш до кипіння (t 80-85С). Додати лимонну кислоту в розчині, перемішати, зняти з вогню. Дати трохи охолонути до перших ознак стабілізації (3-5 хвилин).
4. Вилити кулі на п/ф тарти на поверхню кремю. Прибрати в холод до повної стабилизации.
4. Оформлення тарти. ⠀
Можна прикрасити тарти будь-якими сезонними ягодами: полуниця, лохина, вишня, черешня, суниця, ожина, малина тощо, але краще підійдуть ягоди красноплодные, щоб не порушувати кольорову і смакову концепцію тарта.
5. Підготувати ягоди помити, просушити, нанести на них за бажанням нейтральну глазур або нейтральну глазур із суміші Neutral glaze від ILbakery, або рослинний желатин Vegetable gelatin від ILbakery.
(рецепти див. нижче)

! Увага – нейтральна глазур додасть ягодам додаткову насолоду. А приготована глазур(вуаль) на покриття ягоди на основі рослинної желатину без додавання цукру не додасть ягодам ніякого смаку, тобто абсолютно нейтральний!
6. Для глазурі на покриття ягід:
Відважити всі інгредієнти.
В сотейник перелити воду і висипати рослинний желатин.
Довести суміш до кипіння (t 80-85 С), зняти з вогню, дати зійти “піною”.

Можна використовувати для глазурування – занурюючи ягоди в вуаль, дати трохи стекти, викласти ягоди на тарілку або безпосередньо на саме изделие.