Як зробити гриби з зефіру майстер клас

Тренд цієї осені 🔥 Як зробити гриби з зефіру майстер клас рецепт простий.

Інгредієнти

Білок 80 р
Цукор 100 р

Яблучне пюре 250 р
Вода 100 г
Цукор 380 р
Глюкозний сироп 50 р
Агар агар 14 р
—-
Какао 10-20 р
Цукрова пудра 50 г

Як зробити гриби з зефіру майстер клас покроковий рецепт

1. Яблука очистити, запекти в мікрохвильовій печі до м’якості, подрібнити в блендері до стану пюре, остудити. Білки кімнатної температури збити з цукром до стійких піків. В цей же час зварити сироп. В ківш помістити воду, глюкозний сироп, цукор, агар і пюре. Помішуючи, довести сироп до 103-104 градусов.

2. Влити цівкою по чаші міксера безперервно збиваючи до стійких піків. Працюємо швидко, т. до агар починає схоплюватися при 40 градусах. Відсаджуємо з мішка з круглою насадкою ніжки, капелюшки – у формочки півсфери або відразу в півсфери і зверху формуємо ніжку (мені такий варіант більше сподобався)

3. Для першого варіанту прибираємо ніжки в морозилку на 5 хвилин і потім вставляємо в шапочки. Залишаємо зефір на стабілізацію при кімнатній температурі на 3-4 години. Низ грибочків обваляти в цукровій пудрі, верх – какао, зайву стряхнути. Стабілізувати ще 6 годин. Грибочки з зефіру готовы.

Відео рецепт 👇